<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\0756911493868534090098\46blogName\75Aku+Pelukis\46publishMode\75PUBLISH_MODE_BLOGSPOT\46navbarType\75BLACK\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75//megateusofe.blogspot.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://megateusofe.blogspot.com/\46vt\0753715129584700474509', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Apa yang lagi jernih dari air ??

8.8.09 by MORIBAYU

Tiada buku manual
Tiada jaminan
Tiada pemulangan semula
Tiada tempoh cuba selama 30 hari
~
~
" Kasih Sayang Aku,akan jadi bateri utk menjana kamu "

Lena

by MORIBAYU

Sudah hampir 30 malam . Aku tak masuk tidur jam 10.00 malam.
Aku tak mampu lena awal. Aku menguap jam 3.00 pagi.
Tapi mata aku masih segar
~

Read more »

P.e.k.a.s.am

by MORIBAYU

Aku suka rantai ini.Sudah hampir 3 bulan aku jadi pemiliknya. Ada design rupa yang simple dan kemas.Lihatlah anak rantainya yang mudah ukirannya...membentuk tubuh seekor ikan.Aku lupa-lupa ingat di mana aku membelinya. Yang nyata aku lupa sangat-sangat berapa pula harganya.


Owh ya,aku sudah teringat...



yang aku tak pernah memakai rantai ini , walau sekalipun.

Mata Di Jendela - 1977

by MORIBAYU

Di Dalam hidup ini merasa untung.Sudah untung bertuah pula.Kalau tidak tentu rugi.Sudah rugi celaka pula.Mengapa sebabnya?.Inilah persoalan yang aku fikirkan : mengapa aku tidak berasa untung ??.


~Bab 1 Muka 1 Perenggan 1.

Aku suka buku ini.Teramat suka,hingga pernah sekali.Aku membacakan satu bab buku ini kepada seorang teman yang datang bertandang ke rumah.Sehinggakan abah aku , yang melintas lalu di pintu bilik. Berasa amat pelik . Melihat anak terunanya membacakan isi buku ini,pada kawan yang tekun baring di sebelah.Mungkin dia ingat,aku sudah mahu jadi penglipur lara.Hahahahaa,itu cerita lama.Cerita ketika aku belum pun berusia 20 tahun.

Aku tak tahu kenapa,aku suka buku ini.Adakah kerna isinya ??.Mungkin juga,kerana aku suka bagaimana buku ini dikarang cantik perjalanan ceritanya.Ayat-ayatnya tulus dan lurus.Tiada ketakutan untuk mengatakan apa yang harus di katakan.
Tapi walau jalan ceritanya memikat hati aku. Kenapa aku berhenti membaca di muka surat yang ke-99 ??
 

Sudah hampir 9 tahun berlalu,dari hari pertama aku membaca muka pertama.Tapi aku masih tidak menghabiskan bacaan.Mungkin aku bosan ??.Mungkin aku sibuk ??.

Act

7.8.09 by MORIBAYU

I wish
I was special

Read more »

300 - Tahniah

5.8.09 by MORIBAYU

+Ya,kalau boleh , memang nak masuk pasaran indonesia. Bagaimana ya ??.

-Errrmm,senang jerk. If dapat tawaran berlakon Iklan@ drama untuk market sana.Pergi sahajalah.Dari situ dah mudah...untuk memperkenalkan diri.Ingat,pasaran indonesia senang bagi tempat untuk muka-muka baru.Tapi pesaingan memang sengit.Apa-apapun...jika ada rejeki kat situ~pergilah.
Read more »

Nampak

by MORIBAYU

Orang selalu bertanya
Si Pelukis suka melihat objek apa ??
Aku selalu menjawab
Si Pelukis suka melihat warna sahaja

Read more »

Secawan Kopi Secangkir Tea

by MORIBAYU

kau ada kopi aku ada tea.
Mari kita bertukar.
tea aku panas kopi kau panas .
Aduh ..mari kita bertukar.

kopi kau pahit tak bersusu.
tea aku kelat tak bergula.
hahaha..mari kita bertukar.

lihat sekarang ...
di bibir merah kita .
ada 3 ciuman sama .
:-)

Satu Petang Di Kuala Lumpur

by MORIBAYU

If one looks closely enough,
one can see angels in every piece of art.
 ~Adeline Cullen Ray

SukaHati

by MORIBAYU

dia tak tahu nama aku
tapi dia tahu...........

aku panggil
dia

M u c h i e

Profil

Aku Bukan Seorang Lelaki Serius.
Aku Hidup Kerna Minat Terhadap~Log Journal-Buku Puisi Karya Rumi&Hafiz-Seni Foto&Karya Catan.Dan Aku suka Duduk Menonton Filem-Filem Indie dari Negara Iran&Perancis.


Carian Data

Catatan Terbaru

Catatan Pembaca

Koleksi Arkib

Pautan Web

Daftar Masuk

Segala bahan-bahan Media (Photo & Ilustrasi Lukisan) dan Bahan Penulisan (Puisi-Pandangan dan Luahan) adalah hak kekal milik peribadi Penulis Blog 'Aku Pelukis'.Segala pengeluaran bahan dan pindah milik isi kandungan blog tanpa keizinan penulis,adalah dilarang sama sekali.