<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\0756911493868534090098\46blogName\75Aku+Pelukis\46publishMode\75PUBLISH_MODE_BLOGSPOT\46navbarType\75BLACK\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75//megateusofe.blogspot.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://megateusofe.blogspot.com/\46vt\0753715129584700474509', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Muallaf - Sebuah Planetes Asteres

25.12.09 by MORIBAYU



Aku hanya tersenyum bila mendapat sms dari Doc Joey. Tentang betapa dia tidak dapat memahami " Dunia Muallaf ". Begitu juga dengan 2-3 pandangan lain yang aku terima tentang filem ini. Semuanya mempunyai pendapat yang hampir sama. Yang filem ini terlalu mengelirukan. Amat payah untuk difahami dan ditelan maksudnya.

Read more »

Terima Kasih Cik Nad

by MORIBAYU

Aku menjerit macam orang gila dalam kereta.Bila membuka bungkusan hadiah harijadi,yang aku terima dari Cik Nad.Yayayay...ianya adalah sebuah lukisan portrait budak jantan mana tah !!. Hahahaha ,Cik Nad memang sudah pandai ,membuat aku menjerit hesteria kesukaan.Terima Kasih untuk Hadiah ini. Memang aku suka sangat-sangat lohh.Sampai sekarang , aku still rasa pelik semacam. Ye lah , pasti pelik .. seorang pelukis menerima lukisan. Errr , sebab aku tak pernah menerima sesuatu camnieh , sebelum ini.


Read more »

Muallaf - 2009

by MORIBAYU

Semalam aku pergi menonton " Muallaf ". Seperti biasa .. pangung akan kosong dan lenggang. Tayangan waktu ke-2 dan bertempat di Sunway pun tak mampu untuk memenuhkan panggung. Walaupun , kawan aku.. Cik nad terpaksa beratur selama hampir 20 minit , untuk mendapatkan tiket. Namun diantara beratus-ratus manusia yang melaut membeli tiket. Cuma lebih 10-12 orang ... yang mampu duduk dan menghayati legasi terakhir dari kak Yasmin ini.
Read more »

Naif

24.12.09 by MORIBAYU

Semalam,aku lama terpaku di depan lukisan ini.Dari kenyataan yang dipapar..amat nyata. Yang ianya telah,di lukis oleh seorang anak kecil. Walau aku sudah hampir 2 kali berpusing-pusing. Membuang masa melewati lukisan-lukisan yang lain. Namun pada lukisan ini .. aku berhenti dan berdiri lagi. Meneliti setiap ruang dan warna yang terpalit.
Read more »

Tajuk Karangan : Kawan-kawan Saya

22.12.09 by MORIBAYU

Saya suka Kek Coklat.
Saya tak kisah ..- dari kedai mana kek tu datang.
Saya tak peduli ..- apa brand jenama nya. Dan
Saya tak pernah bertanya pun..- siapa yang membuat kek tu.
Cuma satu yang saya betul-betul faham,tentang kek coklat.



" Mereka akan sentiasa buat kamu .... H A P P Y !! "
:-)

P:S -Terima Kasih untuk segala kasih dan sayang ini.

25

21.12.09 by MORIBAYU

At the temple, there is a poem called "Loss" carved into the stone.
It has three words, but the poet has scratched them out.
You cannot read Loss,
only feel it.

[ PutraJaya 3:23 petang ]

Profil

Aku Bukan Seorang Lelaki Serius.
Aku Hidup Kerna Minat Terhadap~Log Journal-Buku Puisi Karya Rumi&Hafiz-Seni Foto&Karya Catan.Dan Aku suka Duduk Menonton Filem-Filem Indie dari Negara Iran&Perancis.


Carian Data

Catatan Terbaru

Catatan Pembaca

Koleksi Arkib

Pautan Web

Daftar Masuk

Segala bahan-bahan Media (Photo & Ilustrasi Lukisan) dan Bahan Penulisan (Puisi-Pandangan dan Luahan) adalah hak kekal milik peribadi Penulis Blog 'Aku Pelukis'.Segala pengeluaran bahan dan pindah milik isi kandungan blog tanpa keizinan penulis,adalah dilarang sama sekali.