<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\0756911493868534090098\46blogName\75Aku+Pelukis\46publishMode\75PUBLISH_MODE_BLOGSPOT\46navbarType\75BLACK\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75http://megateusofe.blogspot.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://megateusofe.blogspot.com/\46vt\75-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Selamat Hari Jadi Faiz !!!

27.6.09 by MORIBAYU

Homelessness
Saiz = 90 cm x 60 cm
Media - Soft Pastel + Canvas =

Aku suka bila ada party hari jadi.
Kenapa ??? ..................................................
Sebab, akan ada mereka yg mendapat lukisan

Apollo Belenus

26.6.09 by MORIBAYU


Why do you follow me?­
Any moment I can be
Nothing but a laurel-tree.

Any moment of the chase
I can leave you in my place
A pink bough for your embrace.

Yet if over hill and hollow
Still it is your will to follow,
I am off;­to heel, Apollo!

Emosi

by MORIBAYU

 Hey,Selamat Hari Jadi
En Aiman

Muchie & Qila

25.6.09 by MORIBAYU

" Pasti mereka pelik - Melihat monster yang bermata lensa "


Muchie now sudah gila bergambar. Aku pelik , dari mana dia dapat keseronokan itu. Setiap kali lensa dihalakan ke muka dia. Pasti dia akan senyum tersengih-sengih. Tak pun dia akan melirik tajam dengan hujung ekor mata. Tapi yang lebih penting , munchie now ada bakat utk pura-pura pengsan. Yeap , muchie akan pengsan jika dia tak suka dengan someone yg nak peluk/ mendekati dia. Tetapi jika orang itu , ialah seorang perempuan. Elok pula dia duk diam. Pelik-pelik.

Qila ?? Ermmm..makin bersopan santun pula aku lihat. Aku nak mengekek ketawa lihat telatah dia. Leka selalu dengan cd Barney dia. Lagi satu bila mendengar loghat percakapan dia yang berslang sabahan tu. Bak kata abang aku , now Qila sometimes bila bercakap..pasti kadang2 terkeluar " bah " di hujung percakapan. Memang sah, dah jadi sabahan anak buah aku nieh.

Ermmm, Apa-apapun rupa dan gaya mereka.
Inilah kesayangan aku sekarang ini....

Cantik itu ialah ....

by MORIBAYU

" Aku tak perlukan sekeping emas....Utk bersinar "


Read more »

Beritahulah aku - Namanya

by MORIBAYU

" Tercanting cantik di langit - Siapa kata , dunia ini hambar ?? "


Read more »

Di balik topeng ini....

by MORIBAYU

Aku tahu, aku tak happy now.
Tapi seperti biasa.Aku hanya lelaki di balik lensa.
Aku jadi kaku di balik topeng ini.
Jika Aku sedih - sakit - memberontak sekalipun.

Siapa mau lihat wajah sebenar aku ??.
Orang tak peduli nak tahu pun~apa yang aku rasa.

Ada mereka kisah ??
Sudah tentu tidak-walau dengan sedikit pun.
Bagi aku pula,Aku cuma nak jeritkan pada mereka :

SMILE

Kamu bila lagi ???

24.6.09 by MORIBAYU

" Adik beradik ialah - Kekurangan dan kelebihan yang saling bersatu "
Read more »

Harus aku Berubah ???

22.6.09 by MORIBAYU

" Aku pasir - Sejuta ombak memukul - Tiada aku berbeza "


Read more »

Rumah Baru Saya - Dari kerajaan tempatan.

21.6.09 by MORIBAYU

Pokok ku roboh
Pokok Ku roboh

 Dan
~Hatinya luluh

Profil

Aku Bukan Seorang Lelaki Serius.
Aku Hidup Kerna Minat Terhadap~Log Journal-Buku Puisi Karya Rumi&Hafiz-Seni Foto&Karya Catan.Dan Aku suka Duduk Menonton Filem-Filem Indie dari Negara Iran&Perancis.


Carian Data

Catatan Terbaru

Catatan Pembaca

Koleksi Arkib

Pautan Web

Daftar Masuk

Segala bahan-bahan Media (Photo & Ilustrasi Lukisan) dan Bahan Penulisan (Puisi-Pandangan dan Luahan) adalah hak kekal milik peribadi Penulis Blog 'Aku Pelukis'.Segala pengeluaran bahan dan pindah milik isi kandungan blog tanpa keizinan penulis,adalah dilarang sama sekali.