<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Muchie & Qila

" Pasti mereka pelik - Melihat monster yang bermata lensa "


Muchie now sudah gila bergambar. Aku pelik , dari mana dia dapat keseronokan itu. Setiap kali lensa dihalakan ke muka dia. Pasti dia akan senyum tersengih-sengih. Tak pun dia akan melirik tajam dengan hujung ekor mata. Tapi yang lebih penting , munchie now ada bakat utk pura-pura pengsan. Yeap , muchie akan pengsan jika dia tak suka dengan someone yg nak peluk/ mendekati dia. Tetapi jika orang itu , ialah seorang perempuan. Elok pula dia duk diam. Pelik-pelik.

Qila ?? Ermmm..makin bersopan santun pula aku lihat. Aku nak mengekek ketawa lihat telatah dia. Leka selalu dengan cd Barney dia. Lagi satu bila mendengar loghat percakapan dia yang berslang sabahan tu. Bak kata abang aku , now Qila sometimes bila bercakap..pasti kadang2 terkeluar " bah " di hujung percakapan. Memang sah, dah jadi sabahan anak buah aku nieh.

Ermmm, Apa-apapun rupa dan gaya mereka.
Inilah kesayangan aku sekarang ini....

“Muchie & Qila”

  1. Blogger edzlin007 Says:

    kedua-duanya sangat comel

  2. Blogger Mr NAEmnzr Says:

    both r cute!!!

    mengikut teori[betulkan naem kalo salah],children can aquire new language easily.they learn from their environment and people around them[say:family n frens].

    my suggestion:hantarla Qila p kelas bahasa inggeris,atau bahasa mandarin[let say],dia akan dpt belajr dgn senang!atau en. megat cakap je omputeh dgn dia.dn naem rasa,dia dh banyak belajar dari binatang ungu tu!

  3. Blogger Abir Abhar Says:

    muchie..
    dah mencuri hati ramai orang..
    dia memang "PENCURI"

  4. Blogger Muhammad Says:

    edzlin - yeap , macam kuih apam pecah.

    nae - hohohohoh , me cakap sarawak lah dengan dia. Kinektok..sik pa , nanti..sket2 qila udah boleh madah tutur serawak.

    abir - hohohohohho , mana dia belajar jadi pencuri hati tu ???