<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\0756911493868534090098\46blogName\75Aku+Pelukis\46publishMode\75PUBLISH_MODE_BLOGSPOT\46navbarType\75BLACK\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75//megateusofe.blogspot.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://megateusofe.blogspot.com/\46vt\0753715129584700474509', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Bila satu malam...Aku tak lena !!!

23.5.09 by MORIBAYU

Adobe Illustrator CS + Idea + Satu malam sampai pagi = ???
Huarghhh,aku sangat mengatuk sudah.
Zzzzzzzz

Cubalah Dengar Lagu Hati Ini

22.5.09 by MORIBAYU

koyi kaise kahen woh hai ya nahee humaare .
can anybody tell me whether he/she is mine or not.
karte toh hai saath safar, faasale hain phir bhi magar .
we are travelling together, but still there is distance between us.

Tembikai

by MORIBAYU

" Mentah di luar , Matang di Dalam "

5

21.5.09 by MORIBAYU

I was angered, for I had no shoes.....
......Then I met a man who had no feet.

See , apa saya dah buat !! En Abir

by MORIBAYU

Hari ini , aku pergi gunting rambut. Amat rimas dan panas sekali jika berambut panjang. Lagi-lagi dengan keadaan suhu dan cuaca panas sekarang. See , kat dahi dah ada jerawat chumel . Stress tul lah. Then kat leher naik pula ruam. Macam baby tul lah aku nieh.

Ya , aku senang sekali naik ruam . Lagi-lagi dengan cuaca panas melampau yang melanda bukit , tempat tinggal aku nieh. Gila lah. Hampir 3 minggu , aku sudah tak nampak hujan menitik jatuh di sini. Apa sudah kene sumpah 7 keturunan ker area nieh ??.

Jadi , bagi mengelakan aku bertambah stress - Taraaaaa , aku potong rambut. Baru nawaitu nak simpan rambut panjang. Tapi sayang , aku bukan spesis yg mampu ada anugerah itu. Dulu pernah lah aku simpan sampai paras leher. Tapi kawan aku cakap , muka aku dah macam budak pompuan kene rogol . Huhuhuhu , ya ...aku ngaku fact tu. Rambut aku jenis wavy. Lepas tu tak berminyak plak . Jika aku tak bubuh minyak rambut - Aku akan jadi Alex singa madagascar. Jika aku bubuh minyak plak - Aku akan jadi Ariel cik mermaid kecik !!!!.

Since dari hari itu , aku tak pernah lagi biarkan rambut aku panjang melebihi paras leher. Jika panjang pun , aku akan selesa pakai cap . Malas nak style2 kan rambut nieh. Kui kuii kuiii !!!. Huik tadi pun aku just pergi , potong kat mamak jerk. Caj RM 8.00 . Tak sampai pun 10 minit dah siap...Hohohoh , aku tak botakan rambut cam hari tu lagi . Couse En Abir kata tak payah. So En Abir .... puas hati anda sekarang ?? Kui kui kuii .

Aku Lupa

19.5.09 by MORIBAYU

Pagi ini ... Aku bangun sambil menangis
Sebab malam semalam ... aku terlupa :-
Yang petang nanti ... Aku harusnya ingat
Aku cuma berumur 25 tahun.

ps:Hohohoh,hadiah harijadi kali ini.Memang sangat menyeronokan.

Profil

Aku Bukan Seorang Lelaki Serius.
Aku Hidup Kerna Minat Terhadap~Log Journal-Buku Puisi Karya Rumi&Hafiz-Seni Foto&Karya Catan.Dan Aku suka Duduk Menonton Filem-Filem Indie dari Negara Iran&Perancis.


Carian Data

Catatan Terbaru

Catatan Pembaca

Koleksi Arkib

Pautan Web

Daftar Masuk

Segala bahan-bahan Media (Photo & Ilustrasi Lukisan) dan Bahan Penulisan (Puisi-Pandangan dan Luahan) adalah hak kekal milik peribadi Penulis Blog 'Aku Pelukis'.Segala pengeluaran bahan dan pindah milik isi kandungan blog tanpa keizinan penulis,adalah dilarang sama sekali.