<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

See , apa saya dah buat !! En Abir

Hari ini , aku pergi gunting rambut. Amat rimas dan panas sekali jika berambut panjang. Lagi-lagi dengan keadaan suhu dan cuaca panas sekarang. See , kat dahi dah ada jerawat chumel . Stress tul lah. Then kat leher naik pula ruam. Macam baby tul lah aku nieh.

Ya , aku senang sekali naik ruam . Lagi-lagi dengan cuaca panas melampau yang melanda bukit , tempat tinggal aku nieh. Gila lah. Hampir 3 minggu , aku sudah tak nampak hujan menitik jatuh di sini. Apa sudah kene sumpah 7 keturunan ker area nieh ??.

Jadi , bagi mengelakan aku bertambah stress - Taraaaaa , aku potong rambut. Baru nawaitu nak simpan rambut panjang. Tapi sayang , aku bukan spesis yg mampu ada anugerah itu. Dulu pernah lah aku simpan sampai paras leher. Tapi kawan aku cakap , muka aku dah macam budak pompuan kene rogol . Huhuhuhu , ya ...aku ngaku fact tu. Rambut aku jenis wavy. Lepas tu tak berminyak plak . Jika aku tak bubuh minyak rambut - Aku akan jadi Alex singa madagascar. Jika aku bubuh minyak plak - Aku akan jadi Ariel cik mermaid kecik !!!!.

Since dari hari itu , aku tak pernah lagi biarkan rambut aku panjang melebihi paras leher. Jika panjang pun , aku akan selesa pakai cap . Malas nak style2 kan rambut nieh. Kui kuii kuiii !!!. Huik tadi pun aku just pergi , potong kat mamak jerk. Caj RM 8.00 . Tak sampai pun 10 minit dah siap...Hohohoh , aku tak botakan rambut cam hari tu lagi . Couse En Abir kata tak payah. So En Abir .... puas hati anda sekarang ?? Kui kui kuii .

“See , apa saya dah buat !! En Abir”

  1. Blogger Abir Abhar Says:

    Puas2!
    ahha..
    asalkan en megat selesa buat kerja!
    hehe..
    nak botak boleh!
    but jgn la skrg ni!
    biar dah lama nnt baru botak balik!!

    weeeee

  2. Blogger jejaka anggun Says:

    ahaks!!!

    ketak ketak wavy katanya....

  3. Blogger Muhammad Says:

    Abir - yeah , tq atas nasihat kamu itu ya.

    Shaz - Huik , jangan gelak ok. Rambut ku mmg berombak-ombak tsunami. Kui kuii kuii

  4. Blogger |Liyana PELANGIā„¢ | Says:

    haaa.ok sangat tewh megat..:)

  5. Blogger Muhammad Says:

    yeap.....but tgklah.
    if rimas , nanti me botak lagi. hohooho