<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-4542146822625164856', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

PapaDom 2009

12.9.09 by MORIBAYU


Di Pawagam - 8 Oktober 2009
~
Jika orang bertanya kepada aku. Bagaimana aku menilai sesuatu filem. Aku jawab mudah sahaja. Filem yang bagus dan hebat , akan mengheret kita secara emosi ke dalam perjalanan sesuatu filem. Kita rasa , kita adalah sebahagian dari cerita yang dipentaskan. Kita cenggeng bila hero kene pukul , kita tersengeh macam kerang...bila heroin berlari-lari di padang rumput mencari arjunanya. Tapi jika filem itu membosankan , aku akan keluar 10 minit sebelum tayangan berakhir.
Read more »

Masa yang tepat Untuk Berpisah

10.9.09 by MORIBAYU

"Life without a friend is like death without a witness."
~
Hujung minggu ini , kawan aku Cik Saffy dah nak berangkat ke UK. Sambung study katanya. Huaahahaahaha , sedih wooo. Tak dapat nak lepak-lepak dengan saffy lagi. Walau setahun kebelakangan ini , kitaorang jarang dapat jumpa ( Masing-masing bussy katanya ). Tapi , aku still anggap Cik Saffy sebagai sekutu kuat aku. Di sini , sebelum beliau berangkat . Aku nak buat 3 pengakuan. Hohohohoh , saffy ...dengarlah luahan hati aku nieh weehhh !!!Read more »

Owh - Owh , lihat apa saya jumpa dalam STOR !!

by MORIBAYU

Oil Pastel On Paper

Read more »

Pernah tengok ??

by MORIBAYU

Minggu lepas , aku keluar berbuka puasa dengan teman. Aku memang tiada mood utk berbuka kat luar pun. Sebab penat dan letih sepanjang hari. ( Lagi pun , sekarang aku sudah mengalami masalah susah tidur malam ). Jadi dengan hati dan pemikiran yang kosong. Aku main order jerk. Aku pun tak tahu apa benda yang aku req. Tahu -tahu , yang sampai kat depan aku. Adalah seketul burger dan sepinggan salad buah.

Read more »

Anubis

by MORIBAYU

Kucing nieh,tidak pandai pun nak meminta-minta makanan.
Tapi pandai pula,bagi aksi pose yg menarik.
Model katalog kah ??.

Dari Mana Saya Dapat Ilham ??

by MORIBAYU


Melukis adalah satu pekerjaan yang penuh tipu daya ilusi.
Jadi.... sedikit kejujuran amat diperlukan.

Aku Rasa ....

8.9.09 by MORIBAYU


K e c e w A

Cantik Tapi Kosong

by MORIBAYU

Cantik Tapi Kosong
Cat Minyak Diatas Kertas  [2002]

Read more »

Profil

Aku Bukan Seorang Lelaki Serius.
Aku Hidup Kerna Minat Terhadap~Log Journal-Buku Puisi Karya Rumi&Hafiz-Seni Foto&Karya Catan.Dan Aku suka Duduk Menonton Filem-Filem Indie dari Negara Iran&Perancis.


Carian Data

Catatan Terbaru

Catatan Pembaca

Koleksi Arkib

Pautan Web

Daftar Masuk

Segala bahan-bahan Media (Photo & Ilustrasi Lukisan) dan Bahan Penulisan (Puisi-Pandangan dan Luahan) adalah hak kekal milik peribadi Penulis Blog 'Aku Pelukis'.Segala pengeluaran bahan dan pindah milik isi kandungan blog tanpa keizinan penulis,adalah dilarang sama sekali.