<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Masa yang tepat Untuk Berpisah

"Life without a friend is like death without a witness."
~
Hujung minggu ini , kawan aku Cik Saffy dah nak berangkat ke UK. Sambung study katanya. Huaahahaahaha , sedih wooo. Tak dapat nak lepak-lepak dengan saffy lagi. Walau setahun kebelakangan ini , kitaorang jarang dapat jumpa ( Masing-masing bussy katanya ). Tapi , aku still anggap Cik Saffy sebagai sekutu kuat aku. Di sini , sebelum beliau berangkat . Aku nak buat 3 pengakuan. Hohohohoh , saffy ...dengarlah luahan hati aku nieh weehhh !!!



i - Aku tak akan lupa . Saat-saat kita lepak sama berdua. Just kamu dan aku sahaja. Hahaaha , bukan keluar date . Tapi sebab u req me , ajar u guna adobe photoshop. Jadi me setuju utk ajar u kursus kilat satu hari. Memang satu hari yang huru-hara. Dengan kita berlari pergi Kedai Donat Dunkin' , semata-mata nak caj adapter lappy. Bagi orang lain , ianya just hari biasa untuk orang normal . Tapi after hampir 3 tahun kita berkawan. Itu satu-satunya hari , kita keluar berdua n spend masa sama-sama. 


ii - Aku dapat idea . Untuk lukis watak kartun bagi post DeLuqies ini. Selepas tiba-tiba teringat bout u. Imej budak chumel , dengan rambut lurus . Sama ruper nyerk macam kamu itu . Akan sentiasa dalam ingatan. Hey , menarik bukan . Aku sentiasa anggap kamu macam si anak kecil. Ya , mana boleh aku lupa. Saffy yang aku kenal , akan sentiasa mencebik muka saat merungut. Hahahahaha. Mungkin u tak perasan. Tapi percayalah ,sifat keanakan kamu yang tak prejudis itu . Akan jadi memori peneman aku di sini . Sampai bila-bila. 


iii - Dr Joey , selalu bercerita ttg kamu selama ini . Ya , sampai ada masanya . Aku rasa , joey adalah pegawai seranta bagi kamu. Hohohoho...Kelak , bila kamu sudah tinggalkan kami. Jangan gusar ya. Aku akan jadi pak guard tak bergaji , utk melihat dan menjaga joey. Kami kan lelaki yang kuat. Jadi kami tak akan menages . ( Walau dalam hati..sure sayu wooo - Lagi2 dekat nak raya nieh ). Mungkin kita bertiga tak terlalu menjadi teman terhebat. Tapi , kitakan sudah buat yang terbaik. Kamu dan joey , tak pernah buat aku terasa hati. Sudah tentu itu percapaian yang hebat . Jadi , untuk hari-hari yang mendatang. Aku akan sentiasa doakan yang terbaik utk kalian.

p:s - Saffy ....Aku janji , aku tak akan salah orang lagi ahahahahah

“Masa yang tepat Untuk Berpisah”

  1. Blogger green Says:

    good thing remains~

  2. Blogger I am Karl Says:

    megat,

    doakan yg terbaik buat kak safiah kan> huhu

    die seorang yg soft spoken n nice

  3. Blogger knownasSAFIA Says:

    megat, i nmpk u post ni kat facebook, then i trus click d link. thank you so much! yes after few years knwing you, u're one of d few guys that i can talk to smua. i will always ingat u :)so sad how fast time flies, this sunday mcm nak dkt sgt. mcm now taktau if i shld feel sad or happy. anyway u tk care. n will surely miss the 2 of u!

    mwahx =)

  4. Blogger ai@reel Says:

    suka malayari blog anda...

  5. Blogger reez Says:

    :)
    sedih kan bila kawan kita pergi.

  6. Blogger reez Says:

    megat
    bg i ur url for myspace or fb's email
    i just noticed u xder dlm my new account lar.
    :(

  7. Blogger Muhammad Says:

    green - Yeap.

    karl - Yeap.

    aireel - Terima kasih.

    Reez - Yeap.

    Reez - Owh..baik. Nanti me add u ok.