<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\0756911493868534090098\46blogName\75Aku+Pelukis\46publishMode\75PUBLISH_MODE_BLOGSPOT\46navbarType\75BLACK\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75//megateusofe.blogspot.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://megateusofe.blogspot.com/\46vt\0753715129584700474509', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Sebulan Lagi !! Hari jadi kamu .. Budak Kecik

20.11.09 by MORIBAYU


9 Hari selepas harijadi yang ke - 25.

Masuk tahun yang ke 26.
Dan...aku mmg sentiasa dalam kerugian.

a-MATI-lah

by MORIBAYU

I - Kenapa manusia mati ??

M - Sebab perjalanan ini ...tiada tempat untuk berhenti.

I - Awak takut tak ..mati ??
M - Saya berani untuk keluar dari rahim...saya berani untuk berjalan di muka bumi. Jadi , kenapa tidak..pada mati.

I - tapi..mati sangat tak adil.
M - Kamu pentingkan diri sendiri..adilkah ??


I - Mati..kadang2 meragut mereka yg baik , tak bersalah..dan mulia
M - Kita patut bagi ruang..peluang .. pada orang lain.

I - Jadi...apa pendapat ttg mati ??
M - seperti...lena sebentar
[ Lena ...sebelum berlari ke neraka atau mengesot mengetuk syurga ]

Part i - Siren

by MORIBAYU

Jangan lihat dengan mata
Jangan sorot dengan lensa
Tapi celikan hati ... pasti kamu jumpa

Orang selalu tanya pada aku - Kecantikan itu adalah ???
Dan Jawapan aku ialah :- Saat Seorang jurugambar
telah menjumpai subjeknya , pada waktu dan masa yang tepat.
~

Bagi aku , ianya bukan tentang mencari subjek yang perfect. Tapi bagaimana kita mencari keindahan dalam setiap kejadian - Nya. Kerna aku selalu percaya , setiap manusia , binatang mahupun alam semulajadi ini . Ada kesempurnaan untuk kita cari dan selongkar. Dan itulah tugas seorang jurugambar , iaitu untuk terus melihat !!.

Comel kan !!

by MORIBAYU

Minggu lepas , Aku pulang ke rumah family. Tujuan aku satu jerk. Nak mengemas rumah. Lagi pun dah berkurun aku tak mengemas kat rumah tu. Tahu jerk lah , my mom ader banyak pantang larang jika nak sentuh barang-barang dia. Betul lah , aku tak tipu. Mak aku , ada banyak " Jangan " n " Boleh " kat rumah tu.[ Tapi..seingat aku lah , ada banyak jangannya..dari yang boleh !! ]. Jadi aku pun .. malas lah nak tolong mengemas sangat-sangat , jika mom aku ada. Ye lah , kang benda yang aku kata sampah...Mak aku cakap - " Jangan buang !! Buleh pakai lagi tu ... ". Jadi ketika , my mom pergi Hajj nieh. Inilah kesempatan untuk aku mengemas apa yang perlu.

Ok , apa yang aku nak citer kat sini .. ialah koleksi pasu nieh. Comel kan !!! . Seingat aku , dari aku kecik lagi . Pasu-pasu nieh dah ada dalam koleksi my mom . Yang betul-betul buat aku teruja, bila tgk pasu nieh ialah. Ianya bukan sahaja berukir dan berhiasan cantik. Tapi saiz nya itu . Aku respek tul , pada siapa yang buat pasu-pasu nie. Mmg kreatif dan tekun tahap semutlah.

Profil

Aku Bukan Seorang Lelaki Serius.
Aku Hidup Kerna Minat Terhadap~Log Journal-Buku Puisi Karya Rumi&Hafiz-Seni Foto&Karya Catan.Dan Aku suka Duduk Menonton Filem-Filem Indie dari Negara Iran&Perancis.


Carian Data

Catatan Terbaru

Catatan Pembaca

Koleksi Arkib

Pautan Web

Daftar Masuk

Segala bahan-bahan Media (Photo & Ilustrasi Lukisan) dan Bahan Penulisan (Puisi-Pandangan dan Luahan) adalah hak kekal milik peribadi Penulis Blog 'Aku Pelukis'.Segala pengeluaran bahan dan pindah milik isi kandungan blog tanpa keizinan penulis,adalah dilarang sama sekali.