<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Comel kan !!

Minggu lepas , Aku pulang ke rumah family. Tujuan aku satu jerk. Nak mengemas rumah. Lagi pun dah berkurun aku tak mengemas kat rumah tu. Tahu jerk lah , my mom ader banyak pantang larang jika nak sentuh barang-barang dia. Betul lah , aku tak tipu. Mak aku , ada banyak " Jangan " n " Boleh " kat rumah tu.[ Tapi..seingat aku lah , ada banyak jangannya..dari yang boleh !! ]. Jadi aku pun .. malas lah nak tolong mengemas sangat-sangat , jika mom aku ada. Ye lah , kang benda yang aku kata sampah...Mak aku cakap - " Jangan buang !! Buleh pakai lagi tu ... ". Jadi ketika , my mom pergi Hajj nieh. Inilah kesempatan untuk aku mengemas apa yang perlu.

Ok , apa yang aku nak citer kat sini .. ialah koleksi pasu nieh. Comel kan !!! . Seingat aku , dari aku kecik lagi . Pasu-pasu nieh dah ada dalam koleksi my mom . Yang betul-betul buat aku teruja, bila tgk pasu nieh ialah. Ianya bukan sahaja berukir dan berhiasan cantik. Tapi saiz nya itu . Aku respek tul , pada siapa yang buat pasu-pasu nie. Mmg kreatif dan tekun tahap semutlah.

“Comel kan !!”

  1. Blogger Mr NAEmnzr Says:

    nampak besar...tp mungkin lg kecik dr gambr sebenar.(sambil membayangkan ketekunan semut)

  2. Blogger Farazila Says:

    ooo..megat..ni mesti pasu mini kannn...yeap..lilo penah tgk...

  3. Blogger alhariesz Says:

    besor 2 ibu jari?

    by the way, semoga mom megat memperoleh Hajj yang mabrur dan selamat pulang ke tanahair. Amin.

  4. Blogger Muhammad Says:

    Nae - Hohohoho , macam semut bawak lari gula. Tu yg rajin semacam...

    ianya setinggi 3-4 cm jerklah , nae.

    lilo - yeap..pasu mini. Comel lohhh.

    alhariez - Lebih kurang lah tu..hohoho.

    Terima kasih utk doa itu. Me pun doa , agar mereka selamat pergi n pulang ke sini.

    Amin.