<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Satu Petang Di Kuala Lumpur

If one looks closely enough,
one can see angels in every piece of art.
 ~Adeline Cullen Ray

“Satu Petang Di Kuala Lumpur”

  1. Blogger *ayu* Says:

    T.T

  2. Anonymous Anonymous Says:

    i've seen dis pic somewhere.. Mis her touch actually..

  3. Blogger alhariesz Says:

    dalam paper the other day, was a bit pinkish kaler dia....

    macamanapun, mesej dia memang JELAS.... harap-harap air takkan melimpah, memadam artwork nih...

    she'll be dearly missed...

  4. Blogger ☺[ai][sUmi]☺Chan Says:

    semua trasa dgn kehilangan beliau..
    +_+

  5. Blogger edzlin007 Says:

    hopefully artwork ni kekal. sentiasa mengingatkan kita.

  6. Anonymous izan Says:

    lawa artwork ni...

  7. Anonymous Anonymous Says:

    karya encik megat ker?

  8. Blogger masviona Says:

    saya tak pndai melukis jadi saya tak tau menilai sama ada nak lukis sesuatu lakaran tuh senang ke susah bukan jiwa tak berseni kot
    but saya suka ngan lukisan nih...seriyes tak tipu

  9. Blogger Mr NAEmnzr Says:

    YUP,YUP.naem pn perasan ni.berhampiran lrt pasar seni.

    seni boleh berkata2![di mana2]

  10. Blogger sara_wo Says:

    for me it is better if da pic create at a better side...
    not at the 'longkang' one...

  11. Blogger Muhammad Says:

    ayu - :)

    anon - ya , imej ini akan kekal dalam ingatan . Sampai bila-bila.

    alhariez - air ttp akan melimpah ruah. Itu tak kan dapat dinafikan. Biar lukisan itu haus sekalipun. Ingatan di hati ini , ttp tak kan pudar bukan.

    aisumi - me sama terasa.

    edzlin - harap ada tanda ingatan yang lagi baik utk memperingati.

    izan - ya , cantik dan indah kan.

    anon - bukan , ini bukan karya me.

    masviona - errmm , jadi kamu nampak apa yg dimaksudkan.

    naem - ya , ramai yang sudah melihat tugu kecil ini.

    sara - masa akan beritahu , jika ada tanda ingatan yang lagi indah dari yg kat longkang ini.

  12. Anonymous Anonymous Says:

    no offence but mengapa kita selalu bersangka bahawa yg terbaik x patut diletakkan di tempat yg buruk? kerana ia hina? Memang longkang tempat buangan tapi jika tiada longkang, dimana hendak kita buang? jadi bukankah longkang itu suatu tempat yang penting dalan hidup kita? sepenting lukisan ini kepada pelukisnya..mmmmppp... ~*~

  13. Blogger Muhammad Says:

    anon - me melihat, ini adalah satu karya " Suara hati ". Ianya bukan macam Tugu Negara yang besar dan gah. Tapi sunyi lenggang.Ini adalah berbeza sekali.

    Tanda Ingatan ini , dilukis dekat dengan khalayak ramai. Berhampiran stesen Lrt Pasar Seni , terus terang ...ianya adalah lokasi paling strategik. Pelukisnya melukis ianya di situ , supaya ianya hampir dengan orang ramai.

    me dah lalui tempat ini minggu lepas. Terasa harmoni di situ. Bila melihat manusia berduyun-duyun. Mereka berbisik , berbual dan berhenti . Untuk mengenang seorang insan yang telah menyentuh kehidupan mereka , dengan cara yang paling indah.

    :)

  14. Anonymous Anonymous Says:

    setuju. Teringin nak dekat dengan lukisan yasmin.. ~*~

  15. Blogger Muhammad Says:

    berdirilah sebentar di platform LRT Pasar Seni , then u akan rasa betapa dekatnya beliau di hati.

    :)