<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Luqies

 Berikanlah aku satu sebab,kenapa aku harus terus 'Meluqies'.

“Luqies”

  1. Blogger Wani Says:

    Dah ada bakat, dah ada potensi, apasal nak stop pulak? Rugi bro. Truskan je..

  2. Blogger Muhammad Says:

    Salam Cik Wani~


    entahlah.
    mungkin sebab,teman-teman di sekeliling me tak pernah cakap apa-apa.Pelik bukan !!.

    bukan nak salahkan mereka.

    tapi,rasa janggal..bila orang-orang yg rapat dengan kita.Tak pernah cakap apa-apa.

    Adakalanya,me pun manusia juga.
    perlukan sokongan dan galakan.
    hurmmm...


    ps:terima kasih atas kata-kata kamu.komen kamu,mmg satu tamparan untuk me terus bekarya.

  3. Blogger jejaka anggun Says:

    some frens dont understand what youre doin, thats why they dont encourage or have anything good to say... kawan2 i pun ada yg mcm tuh. but i x kesah cuz i akan keep on doin things that i like n i know best. org nak kata apa kat belakang tuh, buruk ber baik ker, its not really a concern of mine.

  4. Blogger alhariesz Says:

    dari point of view readers like us kan megat, your artwork speaks for itself...

    you are special in your own way, mungkin sesetengah org terlalu 'lokek' untuk memuji, tapi cukuplah megat tahu, ramai followers yang appreciate dan kalau boleh mahu bakat macam megat, tapi sayang bakat tu tak mudah digilap, sebab selalunya ia 'anugerah'...untuk individu terpilih.

    semoga mereka yg rapat ngan megat akan terbukak mata. sebab kata-kata itu bukannya mahal...ia percuma.

    teruskan meluqies

  5. Blogger Muhammad Says:

    shaz~setuju !!.

    pelik kan,bila orang paling rapat dengan kita.Tak nampak apa yg kita suka untuk buat.

    Macam me,me lagi suka kritikan dari mereka yg terdekat.Sebab mereka lagi faham 'nature' kita macamana.

    tapi...benda itu tak berlaku.
    Dan akhirnya,me rasa macam bergolek jatuh ke 'tidak keyakinan pada diri sendiri'.

    ps:baca komen kamu,buat me terfikir pada watak minny jackson dari 'The Help'.

  6. Blogger Muhammad Says:

    alhariez~Ironi bukan.

    mereka diluar sana memuji-muji.
    tapi kawan dan keluarga,tak pernah cakap apa-apa.

    malah,ibu-bapa me pun..tak pernah lihat hasil kerja yg me dah buat.

    kadang-kadang me rasa...
    macam hidup percuma di dunia ini.
    tak dihargai dan mampu dihargai.

    ahhhh..hidup ini mmg teka-teki paling susah untuk dijawab.

    ps:lama tak nampak kamu.

  7. Blogger l.u.q Says:

    beb..bcoz u have great talents..truskan melukis...if u love what u do..truskan..pasal kawan2 tu..hurm..mgkin dorag da taw ko memang handal..tu yg tak kisah nak bg sokongan (pendapat aku je la)...tapi like i said..what sbb u love doing it..kawan2 kat blog kawan2 gak kan~ hehhe

  8. Blogger Louie Says:

    sebab saya suka skodeng blog awak yang sangat creative ..tak de boring laaa...

  9. Blogger Zamri A. Says:

    becoz u have the talent that other people don't have. sometimes kita rasa org tak appreciate apa kita buat, tp deep within diorg actually love what we are doing. weird but true.
    just like me as well. i don't think people understand what i'm doing, posting my own photos and stuff. tp someone out there really appreciate that silently.
    just be you-nique. coz that's how we should be and continue to be! =)

  10. Blogger Muhammad Says:

    l.u.q~yups kamu juga kawan,walau di blog sahaja.

    hurmmm...mungkin me terlalu sensetif 2-3 bulan ini.(ahh tanda-tanda semakin tua).

    terima kasih,sebab sudi beri pendapat.

  11. Blogger Muhammad Says:

    Louie~yups,me patut lebih rajin dan bersyukur dengan segala bakat yg diberi.

    *dang dang !! hentak kepala dengan pembaris.

  12. Blogger Muhammad Says:

    'coz that's how we should be and continue to be! =)'

    menarik dan betul sungguh kata-kata kamu itu,en zamri.

    :-)

  13. Blogger Aisumi Chan Kawa'i Says:

    Kamu punya bakat.. Harap kamu xhenti melukis :-)

  14. Blogger Muhammad Says:

    Aisumi~dan me punya malas dan kedukaan.Dan itu lebih merisaukan.

    Moga 'Bakat' ini,menyelamatkan.

  15. Blogger Aj Abdullah Says:

    Melukis bagi kita adalah umpama darah yang mengalir dalam badan yang sedikitpun kita tak berkuasa nak mengawal atau memberhentikannya. Ia berterusan mengalir dan membentuk kita..

    Tapi melukis bagi mereka-mereka adalah seperti menconteng helaian demi helaian kertas yang akhirnya terkumpul dan seterusnya hanya membentuk gunungan sampah..




    Hmmmm...

  16. Blogger Muhammad Says:

    cakap pasal gunung.Hurmm..me ada satu beg penuh dengan kertas dan ilustrasi.
    Hurmmm....baru level lembah rasanya,belum jadi gunung lagi.


    ps:baru beli pen dan buku skecth baru.Isnya allah,besok me akan duduk melukis semula.

  17. Blogger Muhammad Says:

    cakap pasal gunung.Hurmm..me ada satu beg penuh dengan kertas dan ilustrasi.
    Hurmmm....baru level lembah rasanya,belum jadi gunung lagi.


    ps:baru beli pen dan buku skecth baru.Isnya allah,besok me akan duduk melukis semula.

  18. Blogger NAEM:a wait-er Says:

    sebab en megat ada bakat untuk dikongsi!

  19. Blogger Muhammad Says:

    naem~sebab ada kamu..untuk menerima.