<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Filem

The Help - Berjaya membuatkan aku menangis dan ketawa sewaktu menonton.Patutlah menang Oscar.
Farewell My Concubine - Filem Icon terbaik sepanjang zaman.Aku bertepuk tangan waktu habis tayangan.
A Crazy Little Thing Called Love - Ahhhh buat aku teringat semula,kisah cinta Kingkong di zaman sekolah menengah.
The Messenger  'France does not belong to you, Charles. She belongs to God'.Dialog yang aku ingat sampai bila-bila.
The Shawshank Redemption - Antara filem terbaik,aku pernah duduk nonton semasa remaja 
Sungkyunkwan Scandal - Yay,aku baru nonton sampai episod yang ke-3.Zzzzzz 

“Filem”

  1. Blogger Wani Says:

    Sungkyunjwan Scandal terbaik dari ladang! Dh prnh tgk kat KBS World! BTW, crite dia agak boring kalau kita ni tak suka culture, sejarah org.. Mcm adik sy la, dia tak minat..

  2. Blogger Muhammad Says:

    Wani~Oh jangan bimbang.'Sejarah' adalah topik yang paling me minat.
    Me beli DVD ini pun,sebab me nak fahami pula tentang sejarah pada drama korea.

  3. Blogger jejaka anggun Says:

    The Help and Shawshank memang best!

  4. Blogger Muhammad Says:

    Shaz~Kan !! Habis menonton 'The Help' me bangun tepuk tangan.

    Shawshank pula,karya terbaik sepanjang zaman.Ini filem pertama lakonan Morgan Freeman,yang me nonton.