<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Temu

Untuk kali yang ke 10~Aku bertemu lagi dengan seekor lagi kucing.
Mungkinkah ini satu petanda ?.Untuk aku harus membela seekor ?.
Ahhh..soalnya bukan tentang aku tidakk mahu,ataupun tak mampu.
Tetapi,hidung aku sangat beralahan dengan bau dan bulu-bulu kucing.
Kali terakhir aku memeluk mesra kucing~Aku bersin selama seharian.
Yay,sumpahan ?.Mungkin aku tak dicipta untuk menjadi seorang tuan kucing ?.

“Temu”

  1. Blogger @Fr!^n@ Says:

    memang ada orang sensitif terhadap kucing.. mungkin boleh bela.. tapi jangan cium dia.. sy pun tuan kucing tapi tak tahan bile kiss dia.. sure bersin sehari.. huuu

    cantik budak ni!

  2. Blogger nufab Says:

    kesian kamu sbb tak dapat bela seekor.. mereka spesis yg sgt comel..

  3. Blogger Muhammad Says:

    @Fr1!^n~yups,bersin dan gatal-gatal hidung itu yg me tak tahan.

    satu lagi bau dia.
    yukss~mmg akan tersumbat hidung bila dekat dengan kucing.

  4. Blogger Muhammad Says:

    nufab~errr mungkin me patut bela spesis keluarga kucing yang lain.Hurmm macam harimau dan singa ??.Panda ? yay...bela katak mungkin lagi sesuai.

  5. Blogger nufab Says:

    ok. singa dgn pak rimau mmg satu spesis. bila masuk panda masih boleh diterima tapi katak?? ohhh! tidak.. hahah..

  6. Blogger Muhammad Says:

    cik nufab~tapi katak comel !!.Me selalu berharap dapat membela.Tapi itulah,pasti tiada siapa yang akan datang rumah me lagi.

    :-)

  7. Blogger Zamri A. Says:

    I mmg suka kucing! Use to hav 20 ekor masa kecik2 dulu. Skang, tak sempat nk bela sbb buzy. Sempat ambik gambar kucing jer..huhu.
    But, there's a belief saying: we don't own cat, but the cat is the one that own us. Rasa2 mcm btol jer...:)

  8. Blogger Muhammad Says:

    Zamri~'Sempat Ambik Gambar Kucing'.yay samalah kita.Me cuma sempat ambik gambar saja.Nak membela mmg tiadalah.

    :-(

    yups~kucing yang me snap ini,semuanya milik jiran.Tapi bila kita panggil,elok pula dia datang bermanja-manja.

    :-)

  9. Blogger W. Hidney Says:

    science dah buktikan mempunyai seekor kucing akan memanjangkan hayat seseorang.

    tapi kalau 10 ekor, mungkin akan jadi lebih pendek plak sebab tension byk sgt.

    so sekor jer tau...

    hehe

    p/s: i buat volunteering kat SPCA ampang jaya sebab tak boleh bela kucing kat rumah. boleh main kucing puas2 kat shelter tu...

  10. Blogger Muhammad Says:

    W.Hidney~Wow,bagus betul fakta tersebut.Yups kucing mungkin ada 9 nyawa.Tapi 9 ekor kucing,boleh buat kita pendek umur !! hohohohoo.

    :-)

    ps:Bagus sungguh idea kamu.Yay,tapi tinggal di shah alam.Jauh sungguh bukan,untuk me ke sana.Tak mengapalah,me masih ada kucing jalanan/jiran.Untuk di buat menjadi kawan.

    :-)

  11. Blogger Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi Says:

    Selepas kucing aku mati aku kata dalam hati there will never be another cat anymore tapi last few day aku rasa tempoh berkabung dah berlalu dan aku dah ready untuk terima kucing baru then suddenly ada sekor kucing liar lahirkan baby kucing depan rumah. Tandanya?

  12. Blogger Muhammad Says:

    Aj~Tandanya-"Membela kucing,merangkumi frasa kelahiran dan kematian.Seekor kucing akan mati,tapi itu bukanlah pengakhiran.Anda ada bakat sebagai tuan kucing.Jadi teruskan membela.Jika cinta aku sentiasa ada,jangan hentikan dari terus menyanyangi".

    ps:Maaf,jika ejaan 'meyangyangi' itu salah.Me mmg tak pandai mahu mengeja perkataan itu.Yay !!