<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Wayang Lebar

Caroline = 5 kali.
Sprinted Away=1 kali saja. 
Pride & Prejudice = 6 kali.
The Borrower Arrietty =3 kali.
Shameless=Belum pegang pun DVD.
The Sheltering Sky=Baru nonton suku cerita.
Skins [Volume 2]=Yehaaa,vol 1 pun tak ditonton lagi.
Studio Ghibli [The Great Collection]=Hanya 5,dari 18 buah film animasi.
Aku memang suka pada seni filem dan karya animasi.Bagi aku,ini adalah satu hiburan yang terbaik~Selain dari duduk membaca,memasak dan snappy snap picca.Seingat aku,memang sejak dari zaman kecil lagi.Aku memang ada minat, yang amat mendalam terhadap industri filem.Antara filem yang menjadi kesukaan aku semasa  berusia 5-6 tahun.Adalah 'The Last Emperor' dari Bernardo Bertolucci.Dan juga 'Empire of the Sun',hasil karya agung dari Steven Spielberg.Mungkin,kedengaran amat sedikit pelik.Kenapa sewaktu,pada usia yang semuda itu.Aku sudah mula,mahu berjinak.Dengan 2 buah filem barat,yang mempunyai tema  sangat berat.Kenapa aku tak minatkan saja diri.Dengan duduk nonton animasi Disney,ataupun kartun-kartun hikayat terbitan filem negara ?.

Aku pun tak tahu mengapa.

“Wayang Lebar”

  1. Blogger jejaka anggun Says:

    Coraline lah.... and citer Skins tuh citer pasal bebudak tingtong kat UK tuh ker? sukerlah citer tuh...

  2. Blogger Muhammad Says:

    caroline-mmg terbaik.
    Yups,'Skin' pasal budak2 uk yg huru-hara,dalam menjalani hidup.

    Yay,sibuklah sekarang.
    Tiada masa,nak duduk menonton.

  3. Blogger edzlin007 Says:

    Daripada semua DVD atas tu, Coraline & Pride and Prejudice aje saya pernah tgk.

  4. Blogger Muhammad Says:

    edz-kamu harus cari peluang,utk menonton yg lain.

    :-)

  5. Blogger bulan Says:

    tajuknya coraline,bukan caroline.
    itu yang mereka cuba bagitahu kamu :)

  6. Blogger Muhammad Says:

    bulan~jika kamu nonton filem ini.Pasti kamu faham,kenapa me sebut 'Caroline'.

    ;)

  7. Blogger angel_blister Says:

    if you like spirited away, you may like "my neighbour totoro" too!

  8. Blogger Muhammad Says:

    angel-yups me suka,tapi masih tak habis dinonton.Baru nak duduk tgk,dah ada kerja/hal.Bayangkan,sudah 3 kali..me pasang dvdv MNT itu.Tapi separuh jalan,me dah kena tutup.

    Yay !! bilalah,me dapat tahu..apa penamatnya ??.