<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Kata Kosong utk Hari Ini

Terima kasih Ambiga~U kata,ini adalah demo keamanan.U tahu,polis akan bertindak.U tahu,situasi akan meruncing.U tahu,rakyat akan emosi....tapi u still nak bersih.Hari ini,malaysia mmg bersih.Apa yang bersih pun...u sajalah yg tahu.Tahniah !!!.

Kenapa orang berkumpul di stesen KTM dan terjerit-jerit kalimah Tuhan ??.Mereka keliru kah,dengan design bagunan KTM yg berkhubah dan macam masjid itu ??.Pelik,penganut agama lain..tak pun,terjerit terpekik terlolong~didalam menyebut nama tuhan masing-masing.Kenapa agama di isu remehkan lagi ??.Jika berdoa perlahan,dalam hati pun.Tuhan itu Maha Mendengar kan ??.

Dengan isu minyak dan dunia sekarang ini~Tak mustahil,kita akan berjuang utk satu lagi kemerdekaan.

Sekarang kita mmg Indonesian.Bukti terbesar,kita mmg serumpun...sudah ternyata hari ini.

DYM Agong kata " Tiada demo di jalananan ".Tapi,apa yang mereka semua,buat di jalanan sekarang ini ???.Mahu kutip sampah ???Atau sedang bersiar-siar,menikmati keindahan kota kolumpo ??.

Seorang perempuan india,dan 2 anaknya..menolong seorang lelaki cina~ angkat kain baju di jemuran.Hujan memang turun,utk membawa rahmat.

Bagus~Lihatlah,betapa negara ini...sudah mula terbahagi.Semua orang nak bersuara,Semua nak emosi,semua nak keadilan,semua nak perfect,semua nak tunding jari,semua nak tuduh menuduh,semua nak menghukum,semua nak jadi tuhan,semua nak sesuatu.Kamu kan manusia,yang berhati manusia....dan setiap langkah kamu.Pasti ada bayang hitam yang setia mengikut.Jadi fikirlah.

Saya menuntut 3 tuntutan kepada KFC Malaysia~1-jaminan ayam kfc yg saya pesan,tidak melalui tapak kasut staff-staff anda.2-tiada x-tra resepi tambahan di dalam 13 rempah resepi rahsia yang sedia ada.3-Suruhanjaya Diraja,di dalam memantau proses pemasakan ayam di restaurant KFC.

Najib:Ros,hang jangan cakap apa-apa kat press.Hang kalau bagi komen...kalut sampai ke laut.

Sayang AF dah habis.Baru nak buat 10 tuntutan~supaya ASTRO telus,di dalam mengira undi SMS.

Bagus betul Masjid depan rumah ini.Buat ceramah dan majlis agama...utk orang ramai di hujung minggu.Akhirnya,kita perlu tahu.Ada "Nya ",yg lebih mendengar suara hati kita.

8 tuntutan ??? Wah kalah Puteri Gunung Ledang.

Jika depa buat poco-poco,sure polis bagi permit.Masuk rekod malaysia lagi.

Berjalan+Bersesak-sesak+Berpan​as+Berpeluh masam+Hangit="Bersih".

Setakat berhimpun,pakai baju baru,snap gambar utk show off kat FB.Baik tak yah..pergi.Negara lain,orang berhimpun~sampai mogok lapar,stay 2-3 hari kat jalan raya,dan berjalan beratus batu..merentas negara.Untuk membuktikan "Aksi mereka,lagi kuat dari suara".Jadi rakyat malaysia ku,yang manja lagi bobok.Sedarlahhhhh..Kamu faham apa itu demokrasi.Tapi kamu tak tahu,bagaimana mahu merayakannya.

KL jadi Wilayah DIGI,100 peratus hari nieh. 'I will follow youuuuu..i follow,i follow".

“Kata Kosong utk Hari Ini”

  1. Blogger iKhRam Says:

    membacanya...
    hati kian kosong...
    bingung..

    lantas minum milo..
    itu lebih menenangkan..

  2. Blogger oshinz Says:

    terbaik!!!!! Malaysia sudah cukup aman, kenapa mesti ada perhimpunan begitu. hish tak faham. macam buang masa je.

  3. Blogger Muhammad Says:

    Ikhram-Milo memang satu ketenangan.

  4. Blogger Muhammad Says:

    Oshinz-Perhimpunan itu tak salah.Berarak itu pun,tak salah.Tapi bila,dipenuhi dengan rasa marah dan tiada pertimbangan.Itu memang salah.

    jika tujuan dan maksud,perarakan itu tak tercapai.Itu lagilah merugikan semua pihak.

    sayang...diplomasi dan undang-undang,semakin tenat di tanah ini.

  5. Blogger md.azrin md nazri Says:

    Sy sokong 3 tuntutan pd KFC.. sungguh mengecewakan & memalukan. Terima kaseh pd yg merakam, kalo tak, mungkin sampai bila2 kite xtau ade resepi tambahan. Jijik. KFC wajar wat p'jelasan & mohon maaf.

  6. Blogger Muhammad Says:

    Azrin-Me dah tak membeli di KFC,sejak march.Entahlah,servis makin kalut.Makanan pun,rasa makin tak berapa nak lazat.

    Jika video itu,tak keluar sekalipun.Me memang sudah kecewa pun.

    Mohon maaf dari KFC ??.
    Buat apa ??.
    Patutnya,mohon maaf dari staff,yg buat benda bodoh itu.Sila berani,tampil ke hadapan dan memohon maaf.

    Sungguh memalukan,dunia dah maju.Tapi masih ada lagi,manusia yg tak bertamadun,hidup gembira...diantara kita.

  7. Blogger miss frog Says:

    yeah,,,,i follow jugakkkkkk....

  8. Blogger Muhammad Says:

    Miss frog-Followwwwwww u juga..ok.