<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Apa salahnya makan Rabrittttttt ?.

4 bulan lepas.
Kak Amy: U makan rabbit ??.
Me : Yups.
Kak Amy: Uewwww,u makan rabit ??.
Me : Yeah,apa salahnya makan rabit.
Kak Amy : Serius ??.
Me : Yeahhh...memang sedap apa.Tekstur daging dia,lagi padat dari ayam.
Kak Amy : U makan rabbit,samalah  macam u makan kuceng.
Me : Me tak makan kuceng.
~
2 hari lepas.
Kak Waty:Nak order apa ??
Me:Rabrittt.
Kak Waty:Betul ker nieh.U memang makan ker ??.
Me:Yups.
Kak Waty:Kenapa rabbit ??
Me : Me vegi.Me tak makan ayam or lembu.
Kak Waty : Sama lah tu,bukan semua itu daging.
Me : Nope...rabritt lain,ahahahahahhaha.

“Apa salahnya makan Rabrittttttt ?.”

  1. Blogger nufab Says:

    may i know what is the diff between daging rabriit dengan daging ayam or lembu??jgn jawab sebab berbaza ejaan yer, hahahha

  2. Blogger Muhammad Says:

    Cik Nufab-Hahhhhhhahahahah.Huhaiii,tak terfikir pun nak menjawab camtu.Hahahahaha.

    Ok,yg me suka ttg daging rabbit.
    ialah daging dia macam daging spesis burung(macam merpati or burung puyuh).Daging arnab,tekstur dia kental dan padat.Tak macam ayam.Ayam jika dimasak,cepat lunyai dan rapuh kan.
    Tapi arnab lain.Tu sebab,jika u masak secara gulai or berkuah.Memang sedap.Sebab direbus lama pun tak apa.

    Daging arnab banyak protein.Dan kurang kalori.So sesuailah untuk me,yang amalkan diet protein.

    Senang cakap.Me makan arnab.
    sebab,me tak makan lembu/ayam.
    Me suka makanan tinggi protien.Jadi inilah pilihan terbaik yg me ada.

    jadi..try lah.

  3. Blogger jejaka anggun Says:

    sugar glider makan?

  4. Blogger Muhammad Says:

    Shaz-If u mampu nak telan.Me ok jerk.

  5. Blogger edzlin007 Says:

    Saya pun suka rabbit. baik sebagai peliharaan atau makanan :)

  6. Blogger Muhammad Says:

    Edz-me tak pelihara.Jadi bila makan tu,tak lah rasa sangat.

    hohoooh.
    Jika tak,pasti tak lalu nak makan kan.Sebab dalam kepala,lekat satu fact.Owh arnab tu comel+cute+gebu.
    Jadi tak boleh nak di makan.

    Yay,nasib baik me tak bela arnab.

  7. Blogger pencari cinta hakiki Says:

    haha,,
    xcmpai aty an mam rbbit,,
    cmey cgt...
    =)
    new mmbe at snie,,
    jgok2 la blog k,,
    lau rjin follow la

  8. Blogger Muhammad Says:

    Salam Cik Wan

    Hohohoho,selamat berkenalan ya.
    Huik,tak pa.Jika u tak mampu nak makan/telan.Janji jika nak bela,make sure rabiit tu happy k.

    :-)

  9. Blogger husna Says:

    tak pernah makan rabit jugak.

    walaupun tak pernah bela rabit,
    tetap rasa lain macam ja nak makan rabit. sebab comel gebu.

    tapi teringin jugk nak rasa sekali.

  10. Blogger Muhammad Says:

    Cik Husna-Kamu harus cuba !!.
    Bukan sebab,arnab tu comel or gebu.
    Tapi,untuk nilai kesihatan.

    Apa salahnya.
    Lagipun halal.

    :-)

  11. Blogger Aisumi Chan Kawa'i Says:

    aaahh tak boley makan.. sbb dia comey + cute sangat..

  12. Blogger Muhammad Says:

    Cik Aisumi-Haahahahah,jika begitu.
    Janganlah makan.Cuma Peluk dan berikan kasih sayang saja.

    :-)