<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

I-Dia

Tangan aku , memang jenis yang amat gatal . Tak pernah reti lah nak duduk diam. Semalam , sewaktu meeting. Yups ... Aku memang bagi perhatian terhadap apa yg di bentangkan. Tapi , bagi menghilangkan sedikit perasaan bosan. Aku telah merajinkan tangan. untuk menconteng dan melakar. Hahahaa , dan inilah hasilnya. Dengan pen mata 0.3 yang selalu guna untuk menulis . Di tambah dengan cawan-cawan minuman , yg amat banyak utk digunapakai. Maka , aku curahkan sedikit imaginasi utk di kongsi.

2-3 hari ini , banyak pula pujian yg aku dengar , terima dan dapat. Orang sekeliling mulai bercakap, yang aku ini berbakat . Tapi bagi aku , hak dan keistimewaan ini . Hanyalah satu mimpi yg jadi nyata. Itu sahaja. Apa-apa pun , Aku sentiasa teringin untuk mengucapkan terima kasih kepada Tuhan .. di atas semua kurnian ini. Tanpa rahmat yang kecil ini . Tidak sesekali mungkin aku, akan jadi aku yang sekarang ini . Dan blog ini pula, pasti akan mempunyai nama yg amat berbeza. Err....seperti " Aku Penari " atau " Aku Doktor " , mungkin ??.

“I-Dia”

  1. Blogger SUHAIDA SUPALIO Says:

    alamk..tgan u same i sbb sk menyonteng..kat ketas ke,meja ke,dinding ke..huhu..

    suhaidasupalio.blogspot.com

  2. Blogger alhariesz Says:

    bakat boleh dijadikan bisnes... ada sorg student Malaysia yang lakar kat cup camni pastu jual mahal2 kat oversea....

    Aku Penari? hehe... mmg Penari agung... :)

  3. Blogger ♥Syamelia♥ Says:

    gosh! tangan 2 kalu dah gifted, conteng apa apa pun menjadik...
    megat, u jgn buang ok...

  4. Blogger ☺[ai][sUmi]☺Chan Says:

    memang creative.. since 1st time masuk sini memang suke baca entry2 baru kat blog nih.. :)

  5. Blogger hafizzuan Says:

    saya sgt cemburu dengan kemampuan anda menulis sebigini..(oh gosh, i dont have that talent)...

  6. Blogger Farazila Says:

    hehe...nampak sgt tgh buhsan ni kan....

    megat u mmg pelukis..kembangkan lah bakat u tu..

    mana taw u leh buat income ker...

  7. Blogger Muhammad Says:

    suhaida - lawa blog kamu. Yups..sama lah kita.
    :)

    Alhariez - a'ah me tahu. Seni conteng cawan nieh , mmg famous dah now. :)
    Penari Agung..errmmm , me akan fikirkan ttg itu.

    Aisumi - Terima Kasih dan baguslah , jika u suka.
    :)

    Hafizzuan - errr..apa yg me dah tulis ??

    Lilo - lohh..mmg me mmg dah dalam bidang nieh. :p
    Yups..apa kata u jadi my first klien , yg beli cawan nieh. hohooho.

    Kak Amy - Nieh ..semua dah jadi hak milik teacher2 yg lain..hohooo

  8. Blogger edzlin007 Says:

    wahh cutenya... baguslah sambut seruan earth hour gitu. suka yg kucing tu

  9. Blogger Muhammad Says:

    edz - ahahhha..tq tq edz.

  10. Blogger Farazila Says:

    hahaha..sebelum ni i x nmpk lagi..kini i dah nmpk ler...br terbuka....

    erm...u nk i jadi 1st client u ekh...ok2...nt i call u k...

  11. Blogger jejaka anggun Says:

    bakat itu kuasa tuhan. renungi, pelajari, dan gunainya dgn sebaik mungkin.

    ps: ada ker perkataan gunai?

  12. Blogger Muhammad Says:

    lilo - Okiesz...call jgn tak call. Hohohoho.

    Shaz - gunai ?? tiada kot. gulai n punai adalah.
    :)