<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Hitam Si Kasut Hitam

Adakah ... erti sebenar cinta kamu-

Seperti Cahaya ??
Tiada bau semerbak yang harus aku telan
Tiada warna yang mampu aku tafsir
Tiada rupa yang terfikir untuk di ingat

Adakah ... maksud rupa cinta kamu -

Seperti Udara ??
Tiada bentuk yang boleh di erat
Tiada wajah yang memandang mesra
Tiada senyum yang terlukis tepat

Adakah ... jiwa luhur cinta kamu -

Seperti Air ??
Tiada sempadan dari terus tumpah
Tiada batas dalam bertukar-tukar
Tiada halangan dari bertemu laut


Dan pohon delima pun berbisik mengkhabar
Dalam pecah buahnya - menghambur isi kata hasut
Yang Benar Yang terlukis .. menjawab segala pertanyaan aku : -

Cinta -cinta yang tawar ... Dia serupa bayang yang mengitam
Berubah-merubah mengejar ... walau yang jatuh cahaya bintang
Tak akan runtuh retak jatuh ... walau dirempuh angin mengila
Tetap utuh dalam membias seisi alam.. walau di permukaan lopak

Nyata sekali - Aku mula memahami
Kamu hanya mahu aku percaya - dengan apa yang aku mahu
Kamu hanya mahu aku lupa - dengan apa yang aku keliru
Dan di akhirnya , kau akan mula membida..

Sebelum gerhana ini menjadi seharian
Sebelum aku terbunuh dalam kegelapan
Sebelum langit malam berlabuh selamanya

Marilah..aku bisikan doa ini :- Untuk kamu sedar terjaga dalam mimpi -

Lihatlah , sifat asal kamu ..Sayang :-
Hitam bayang hanya mengejar jasad

“Hitam Si Kasut Hitam”

  1. Blogger Shikin Hambali Says:

    pure talent smoke shaping/pure talent editting? hehe

    luahan hati kisah sendiri?

  2. Blogger Muhammad Says:

    Shikin - errr , pure talent editting ..maybe.

    :P

    Errmm...yeaps.
    Ini satu " Penolakan "

  3. Blogger Shikin Hambali Says:

    buat jadi lagu sudah, jual kat aizat ;P next year blh menang ajl

  4. Blogger a.z.n.e.e Says:

    huhmmm??

    semacam aje... masalah besar ker??

  5. Blogger alhariesz Says:

    last line tu sangat DEEP....

  6. Blogger Muhammad Says:

    Shikin - Ok , nest time..if me jumpa dia. Me pass lirik nieh.
    :)

    Kak Aznee - No lah..bukan masalah lah kak. Cuma satu luahan " Penolakan".

    Alhariez - Untuk bayang tahu..dirinya membayang.

    :)

  7. Blogger najnajakia Says:

    lerr...apsal lagu 1st bukan lagu teshima aoi...
    xpernah bce post me tanpa lagu tu..menusuk kalbu kot..

    me,taw x baru ni saya bgtaw kat kawan yg saya slalu tegur jgn merokok,mende ni: "Lan, aku rasa one day aku akan isap rokok la..."

    u hv sinned for making me feel smoking is smokin cool!! hahaha ;p

  8. Blogger Muhammad Says:

    najnajakia - errmm..lagu tu still , first kat hati me.
    :)

    huik , me bukan heavy smoker..so u pun .Boleh lah jadi cam me kan ??

  9. Blogger Afeeqa Says:

    megat. try buat corak lain pulak dr asap rokok tu. hehe. :D
    cool la.

  10. Blogger najnajakia Says:

    sin the 2nd! :)

    i'll try not to lah me....
    or maybe...once a month?hehe ;p

  11. Blogger sEaN = Se + An Says:

    haha . trust me ppl never change and how many chances do they need to make it right? the best revenge is to be happy .xoxo

  12. Blogger Muhammad Says:

    afeeqa - ahhahha...corak batik kah ??. Adoii..putus la napas nak buat asap selalu.

    najnajakia - terpulang..lah hohoho.

    sean - Huh..yeah , me setuju..now me mmg happy lorr.