<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Prison Break !!!

2 Minggu yang lepas . Sedang aku leka menonton Animal Planet di talibesen. Tiba-tiba , aku nampak Mr Joey telah melompat keluar dari aquarium habitat beliau. Teperanjat ketam aku sekejap . Nasib baik aku cepat -cepat perasan. Terus pantas , aku tangkap beliau . Dan masukan semula , ke dalam sel kurungan. Jika tak ?? harus lah beliau melarikan diri dari rumah ini . Samaada mengikut saluran pembetungan . Atau menyorokan diri , di dalam bekas-bekas kargo yang keluar masuk di rumah ini.

Sampai sekarang , puas aku berfikir. Macam-mana Mr Joey , boleh lepas untuk melompat. Sebab aras air di dalam aquarium itu , memang sangat-sangat rendah bacaanya. Malah ketinggian dinding aquarium , adalah hampir 5 kali ganda tinggi nya dari tinggi Mr Joey. Jika begitu , macamana pula Mr Joey itu , boleh berjaya melompat keluar ??. Ada sesiapa berminat untuk huraikan teori X-FIiles ini ??. Bagaimana Mr Joey telah berjaya membuat satu lompatan katak .... bagi melarikan diri ???.

Ini adalah Madame Crab. Aku suspek , dialah mastermind yang telah banyak membantu Mr Joey membebaskan diri. Aku bukan nak tuduh-tuduh sebarangan. Tapi masa itu , dia sahaja yang ada dengan Mr Joey dalam aquarium. Jadi , apa kata anda ?? . Patutkah aku salahkan Madame crab ??.

“Prison Break !!!”

  1. Blogger thepretender Says:

    encik megat,
    tumpang menikmati alunan indah playlist kamu ya!
    :P

    n pasal mr joey kamu tuh,,,
    hmmmmmmmm...
    no komen :P
    hehehe

    have a good day! :)

  2. Blogger jejaka anggun Says:

    hahah... nampak sgt dia merindui spongebob, patrick, n squidward.

  3. Blogger alhariesz Says:

    Joey tiru aksi Prison Break ar tuh...cuba check badan dia mane tau ada kod2 rahsia atau tatoo rupa layout plan akuarium dia...haha

    bahaya tul pengaruh telibesen skang yek...jgn pasni dia pakai cloak superman pastu cuba terbang dari tingkat patblas udah le... :D

  4. Blogger Louie Terbang Tinggi-Tinggi Says:

    saya sokong..kawan kena tolong kawan..tuk panggil kengkawan..tuk selamatkan kawan huhuhuhuu..

  5. Blogger Farazila Says:

    erlow en.riduwan..
    ala....apa yang susah..dah tentu la mr.crab yg tolong mr.joey....dia naik la atas bdn mr crab tu..megat x pernah tgk ketam jalan senget???berapa byk kaki ketam ade...mesti nye semua berfungsi kan..hihiihih....

    "wonderpet..wonderpet..kami datang...apa yang penting!!!KERJASAMA...WONDERPET..."

  6. Blogger edzlin007 Says:

    mr joey terlalu byk menonton prison break agaknya.

  7. Blogger silbi abigail Says:

    idea finding nemo kot... x pun mr joey dpt inspirai dr animal planet tu..

  8. Blogger Abir Abhar Says:

    salahkan wonderpets!

    mungkin mr joey tu mintak pertolongan...

    lain kali pasang CCTV
    tak pun upah security guard..

  9. Blogger k.A Says:

    haha
    suka komen ttg wonderpet diatas
    sy juga punya pendapat yg sama.
    :D

  10. Blogger Nabil Aizat Abdul Rahman Says:

    Chomeyl la mr joey tu...

    p/s:ye benar...agak lama x ke sini..kamoe jugak lama x comment blog gwe

  11. Blogger Muhammad Says:

    pretender - hey , kamu bersenang lenang ya..di sini . hohohooho

    shaz - dia rindu bau duit lah.

    alhariez - hahahahaha , kejap , me scan dia dengan scanner !!!

    loiu - u pernah lompat pagar ??? hahahaha...or u pernah lompat aquarium !!!

    lilo - hahaahahah..tu lah , sure nieh wonderpet yg tulung nieh .

    edzlin - ya..itu jugak yg me rasa2 lah ...kan !!

    abang silbi - tu lah , dia selalu nengok animal planet nieh. Sure dia tahu , yang dia bukan berasal dari aquarium .

    abir - me bela ketam jerk lah . Bukan bela rimau or beruang kutub.

    :P

    k.a - yeah , me pun dah hafal lagu wonder pets tu..but kenapa takder orang yg tuduh spongebob yg buat ???

    nabil - surelah comel , dia ketam. hohohohoho . Huik , me selalu jenguk2 lah . Drop komen dah lah..but dalam hati jerk..hohohoho

    larikkkkkkkkkkkkk !!!