<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Lihatlah ..... apa yang En Chapeq dah buat !!

Ini kawan aku . Nama dia chapeq . Aku tak ingat nama betul dia . Aku cuma tahu...dia suka ambik gambar. Dan dia mmg ada potensi utk jadi seorang jurugambar. Kenapa aku cakap macam tu ??. Errr..sebab :

 i ) Dia minat nak jadi Jurugambar
ii ) Dia berketinggian lebih 180 cm - Jadi tiada masalah utk bersesak dengan jurugambar lain.
iii ) Dia suka belajar benda baru ...dan sentiasa ambik tahu.
iv ) Dia ada bakat - dan Dia suka buat design dan bereksprimen dengan gambar2 yg dia snap.

Tapi satu yang tul2 , buat aku respek dengan dia . Walau ada benda dia tak tahu. Dia tak segan nak bertanya. Dia bukan jenis mahkluk bodoh sombung. Jika ada benda2 yang dia kene buat , samaada (design atau photo ) . Dia akan rajin bertanya..utk minta pendapat or idea. Itu yang buat aku senang , nak berkawan dengan dia. Bagi aku , jika kau bodoh - aku lagilah bodoh. Sama 2 kita yg bodoh nieh , jika bertukar idea. Sure akan dapat keputusan dan hasil , yg bagus n terbaikan .

Ini.... taklah macam ada sesetengah orang ( nama tak payah sebut - nanti aku kene saman kang ) .Dah lah bodoh hayunnn..buat kerja macam celaka - pastu tak segan nak tiru n copycat hasil kerja orang . Itu memang biadap !!! .Neraka pun tak terima mahkluk silake cam tu. Pastu plak , berangan macam bagus. Selalu nak kredit utk hasil kerja ..walau level kerja mmg tahap babun . Jadi chapeq - ingatan utk ke 345 juta kalinya. Ko jangan jadi babun. Aku tibai ko ,dengan beg camera aku nanti. !! hohohohooh.Ok..berbalik pada segmen citer si en chapeq nieh. Dia mmg ada satu masalah besar .Masalah itu adalah :


DIA CUKUP TAKUT - NAK BERDIRI AMBIK GAMBAR !! ( lagi-lagi jika kat public )

pelikkan ...bila ada seorang jurugambar takut , utk berdiri nak ambik gambar ??.Mungkin dia ada penyakit keturunan ?? atau spesis phobia yg masih tak dikenal pasti , oleh dunia perubatan moden ??.Tetapi hari ini - Capeq dah buktikan sesuatu pada semua orang.Walau dia ada ketakutan yang melampau utk kedapan. Dia berjaya juga melangkah dalam cara dan gaya tersendiri. Dan Itu buat aku teringat yang : " Ketakutan itu lah , yang menjadi magis dalam kehidupan ". Dan hari ini.....Gambar yang dia snap , semasa Sambutan Hari Kemerdekaan ( Peringkat Tadika Swasta ) Negeri Sembilan . Telah jadi penghias muka depan Surat Khabar The Star 31/08/09. Hebat kan.....

p:s - Tahniah Chapeq ,n ingat selalu tau......pesan aku nieh.


~

" Walau takut jatuh terhempas - Air Hujan tetap turun "

“Lihatlah ..... apa yang En Chapeq dah buat !!”

  1. Blogger I am Karl Says:

    wow

    congrats to chapeq

    masih muda...

    masih jauh...

    moga berjaya

  2. Blogger Dari Penaku...waty... Says:

    yippyyy...congrazz to chapez...and to megat also...coz jadi cikgu yang bagus untuk chapeq...ur advise is valuable dear....hahaha....windu la kat megat....

  3. Blogger Cik Remyza Says:

    meletopss.... tahniah... chapeq n megat

  4. Blogger alhariesz Says:

    whoa...tahniah dua2.... :)

    "jd pembakar semangat nih...berusalah!"

  5. Anonymous Anonymous Says:

    baikkkkkk punyaa!!
    congrats cpq!! yeah, kita ada camera man baru..

    it's not easy to snap a very good shot.. and byk benda lagi yg nak kena blaja kan.. learn from ur master ok!!

    good luck and all the best!!

    - Lina RD

  6. Blogger Muhammad Says:

    suka sudah en chapeq tu !!!
    huik huik