<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Joey - Mr Crab


Bebanan mu oh adi pati ku
mudah beta kan mengerti
apa harga beta mecampuri
sengketa jawa sama sendiri


Joey - Mr Crab , adalah kawan terhebat yang pernah aku miliki. Dia sentiasa ada , bila aku memerlukan. Dalam suka dan duka , Joey sentiasa ada di sisi aku. Dia akan call aku selang 3-4 hari utk bertanya khabar. Dan tak jemu ... utk sms aku di subuh hari ,hanya utk bertanya - adakah aku ok ??.

Aku bersyukur kepada-Nya , kerana memberi seorang kawan yang tidak pernah jemu utk menerima aku seadanya. Aku tiada duit banyak , jika tidak pasti aku akan bina gunung emas sebagai tugu peringatan. Untuk membalas jasa joey , kepada aku selama ini. Aku tak pernah harap ada insan yang terlalu hebat utk aku pesonakan. Cuma joey amat unik di mata aku. Dia sentiasa mendengar suara hati aku. Dia seolah tahu pula.... bila aku sedih , marah , kecewa dan gembira. Dan bila aku amat memerlukan insan utk meluah perasaan , joey akan jadi pendengar yang amat setia.

Kadang-kadang , joey seolah kayu ukuran utk aku menilai manusia lain yang ada disekeliling aku. Kawan-kawan yang ada , kadang2 cuma hadir dalam hidup aku dengan membawa 1001 niat. Tapi joey .. jujur dan ikhlas. Aku berani berkata begini , kerana setelah hampir 3 tahun aku mengenali beliau . Tak pernah walau sekalipun kami bergaduh atau bermasam muka. Jauh sekali , kami bertumbuk atau meninggikan suara , diantara satu sama lain.

Ketika aku letih , joey lah tempat aku bersandar. Jika aku rumah , dialah tiang seri yang sokong aku utk terus berdiri. Untuk segala kebaikan beliau kepada aku selama ini , maka jangan hairanlah kenapa ketam yang aku bela , diberi nama " Joey - Mr Crab " .

ku pertaruhkan takhta jawa
tunduk kami pada mu melaka
dari hina dan hidup melata
di jajah oleh demak sebangsa



p/s: Owh aku rindu nak jadi Raja Majapahit dan lihat joey jadi sultan melaka.Di Dalam kereta..kami akan bersama-sama melalakan lagu " Hajatmu Kubantu "

“Joey - Mr Crab”

  1. Anonymous Anonymous Says:

    megat!!!!!!!!!!!!
    ko punya fizikal dah tembam lah...
    adoii...

  2. Blogger Muhammad Says:

    err...my pic yang secondlah.
    :P

  3. Anonymous FaPet Says:

    wakakakaka...

  4. Blogger Afeeqa Says:

    meh sini sy sambung hajat megat. sy jadi direktor ye? :P

  5. Blogger ♥Syamelia♥ Says:

    joey mmg best...
    he is a medical student yg x macam medical student yang lain, so skema n ridgit..
    tapi joey happening sggts...
    suka dgr dia citer about his studies n his classes...
    n dia sggt sweeeeeeeeeeeeet ...

    ps : dah lama x dgr joey ckp 'sweeeeeeeeeeeet'...

  6. Blogger Abir Abhar Says:

    joey makin hensem skrg

  7. Anonymous Anonymous Says:

    azraf: ak ckp yg second pic tu la megat..

  8. Blogger Muhammad Says:

    fapet - jangan gelak orang gemuk..tak baik !!!

    afeeqa - errr .. u jadi tuan puterilah . nanti me n joey nanyi lagu ini utk u.

    abir - ya , joey sangat hensem. me pula ?? sangat2 comot kan !!!! , abir

    azraf - errrr..second pic tu , joey yang snap.

  9. Blogger alhariesz Says:

    great & honest friends are hard to come by...they're God's gift...treasure 'em... ok bro

  10. Blogger Muhammad Says:

    alhariez - me selalu memuja mereka.
    :)

  11. Anonymous alifreyes Says:

    saya pon kawan baik joey jugak !!! hehehe

  12. Anonymous FaPet Says:

    Eden bukan kan pasal tuuuuuuu...eden pon gomuk juge wakakakakakakaka!!!!....

  13. Blogger Abir Abhar Says:

    alala..
    nak org cakap dia hensem gak la tu..
    manede comot la megat...
    messy je kot?
    haha

    lama tak jumpa..
    tatau arh

  14. Blogger Farazila Says:

    tgk..joey jaga kesihatan dgn minum mineral water..tapi megat x...dia minum coffee..hihihi..kamu berdua pon kawan ku yang terbaik penah ada.

  15. Blogger Muhammad Says:

    alifreyes - Joey itu hebat kan. Macam superhero . Cuma dia tak pakai underware diluar sahaja.

    Fapet - hohohoh , cakap biar jelas n terang..ahahahaha. Me tahu lah , gurau sajalah.

    Abir - i misz u

    Farazila - If u tahu , apa yg me lalui malam itu. Pasti u akan benarkan me minum kopi itu.
    :)