<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Istana Ke-Adil-an

" Keadilan ?? Sejak bila ianya perlu jadi terlalu indah ?? "

Sehari suntuk,aku di Putrajaya pada sabtu lepas.Dibakar matahari sampai aku hampir legam. Tapi tak apa , kota lenggang ini amat berbaloi utk di singgah.Aku suka putrajaya sebab ianya bagaikan kota Utopia.Terlalu banyak yang boleh di nikmati di sini. Seni binanya yang unik.Dan memiliki keindahan yang tersendiri. Aku rasa 400 tahun yang akan datang ,orang akan mula mengeja nama nya seperti Versellies .

Yups,sudah hampir sempurna..bukan

“Istana Ke-Adil-an”

  1. Blogger my name is KARL Says:

    megat..

    to karl, kota putrajaya ni mmg sgt indah.. hopefully smpai 10, 20 thun akan dtg, akan KEKAL indah..

    berbicara soal keADILan,
    karl x mampu ulas apa2.. kdg2 kita sendiri pun x berlaku adil pd diri kita, inikan pula pd yg lain kan..

  2. Blogger Bro Bear Says:

    salam..

    Aku orang baru... BEAR...
    first skali, aku suke...
    thanks bebanyak.. tak tau nak panggil ape, megat je kot..

    kedua, lagu background ko tu apakah tajuknya, bleh bagi aku link tak.? aku macam terhanyut sket dengar lagu tu..

    ketiga, singgah-singgah la tgk blog aku, takde kawan lagi...

    salam...

  3. Anonymous Anonymous Says:

    ari2 ana pegi sni....tapi nape nmpak cam lain jek yek...???

    beutiful pics!!!

  4. Blogger Nad. Says:

    tu laa, 400 tahun akan dtg, sure akan jd history, siapa penciptanya, kat mana terletaknya semua akan masuk exam :D
    megat, tgkp gambar semuanyaa lawaa :)
    i envy u -.-

  5. Blogger alhariesz Says:

    snap angle cun abes...congratz...

    ya, tempat ni mmg agak sunyi....hari minggunya penduduk setempat akan berkunjung ke Alamanda...

    kalo anda dtg hari ahad, anda siap bleh wat drift atau guling2 tengah jalan....and still in one piece....

    (hehe...saya tak pnah wat)

  6. Blogger Mr NAEmnzr Says:

    putrajaya mmg sunyi kalo hujung minggu,hampir sepurna.
    betul,naem setuju.kalo en megat ada masa lapang,singgah jugak tgok pemandangan putrajaya dr atas balkoni,wktu malam,mmg cantik dn tersusun.
    sesudah subuh,putrajaya nmpak spt di atas krtas lukisan.
    indah: )

    btw,nice pics,superb!!!

  7. Blogger Muhammad Says:

    hai karl

    holla bear - lagu tu ialah :- Concerto Pour Deux Voix . cuba u dengar versi asal di u tube. amat indah

    ana - kadang-kadang ke pergi x-selalu , baru nampak lain..hohohoho

    naem - me2 , suka putrajyaya bila malam. macam langit yang terbalik. penuh sinar bintang.

    hariezs - ya , malam tu me dine kat putrajaya..owh ramai sungguh orang. :)

  8. Blogger puteri natasya Says:

    putrajaya
    kota elit
    tapi...
    erm....
    tersimpan pelbagai rahsia di balik bangunan itu....

  9. Blogger Muhammad Says:

    putri
    me tak rasa kota itu elit , bagi me kota itu untuk semua .
    dan itu terpulang dari pintu mana kita masuk
    :)