<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Sketch - Jalak

Yipeee , hari ini. Dapat rileks sket. Kerja-kerja semuanya dah siap. Sepanjang petang , aku cuma duduk di meja. Dan melakar-lakar berpandukan gambar. Baru perasan , yang pensil-pensil aku itu , kebanyakanya semua sudah pendek-pendek. Kene ganti baru nieh. Aku ada nampak hari tu , satu set pensel STAEDTLER . Memang aku berkenan sangat-sangat. Harga dalam lingkungan 20-30 ringgit. Jumaat nie , aku akan sambar set baru. So baru semangat sket nak melakar.



Aku suka guna jenama STAEDTLER , sebab pensil nya berkualiti baik. Tone warna pun jelas n cantik. Malah pensil ini x-merosakan kertas. Nak padam kesan lakaran pun senang. Jarang lah meninggalkan kesan comot atas kertas.Sekarang aku semakin rajin , melakar di dalam buku log - Idea , pengalaman dan pemerhatian aku , Semuanya aku cuba untuk dokumenkan dalam bentuk lakaran yang mudah dan simple.

Ermmm , Aku buat ini untuk berkongsi pandangan. Macammana , aku berfikir tentang life nie . Jangan risau , sampai masanya . Aku akan terbitkan buku log tu . Insya allah.

“Sketch - Jalak”

  1. Blogger my name is KARL Says:

    megat?

    ape sifat2 si Jalak nih??

    btw, WOW,dlm x smpai sejam.. dh 3 kali update nih

  2. Blogger jejaka anggun Says:

    biar i tlg jawab,

    sifat jalak yg pertama suke melenteng sebab tuh nama dia jalak lenteng.

    yang kedua, suke berkokok di siang hari.

    yang ketiga, suka mengawan ngan ayam betina. ramai2. dlm erti kata lain kumpul zuriat.

    yang ke empat, sifat merendah diri yg maksima sebab takut di sembelih orang...

    yang ke lima, sifar. eh tuh kosong. sifat alpha male yg sempurna.

    cik me tlg sambung...

  3. Blogger |Liyana PELANGIā„¢ | Says:

    i minat lukis2 nie..
    tp bakat i bnyak pada lukis kartun..
    kebnyakan katun jepun.
    tp saye hnye bole lukis bile gambar kartun tew ade depan mate.tew pun saye tiru lukisan tewh.
    saye minat lukis,tp cmane nak berimaginasi sendiri ekk?
    ntok pengetahuan muhd,kebyakan lukisan i dapat pujian dr kawan2.tp saye xpuas ati sbb itu sume saye tru je dari gambar yg sedia ada.
    n ntok pengetahuan muhd jgk,saye pnah dapat johan dlm pertandingan kartun anjuran komik GEMPAK di kolej i.
    bole tlg bg saye point2 cmane nk jd pelukis yg smart n kreatif..
    ;)

  4. Blogger Muhammad Says:

    karl - me dah lama tak update , tu yang sekali masuk. selambak keluar tu.huuhuhu

    jejaka - errrr , saya just tahu makan ayam jerk. boley ??

    Liyana - nak jadi yang berimaginasi , mudah saja.

    Just ingat balik dunia waktu kecil dulu. saat dimana , tiada siapa yang betul atau salah. yang ada hanya keseronokan. :)