<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Yeah , Aku sudah jatuh cinta sama kamu [ Corneeto Disk Chocolate - Show Your Love !! ]

" Just one Cornetto,
give it to me, delicious ice-cream, of Italy,
vanilla and strawberry dream,
Give me Cornetto, from Wall's ice cream. "

~
Aku rasa diri ini,macam kebudak-budakan 2-3 hari ini. Berperasaan macam budak umur 18 tahun yang baru nak mencari cinta.Hahahahaa,kenapa ?? Sebab,aku sudah jatuh cinta dengan Corneeto Disk Chocolate - Show Your Love. Trust me,rasa ice cream baru nie , memang sedap gilerr. Dalam tempoh 48 jam , aku sudah beli 3 cone. Gilalah , habis diet aku. Apa-apa pun , aku x-makan aper-aper pun selain dari ice cream nie. Ok la kan...


First aku memang suka ice cream. Terutamanya keluaran walls. Mungkin sebab aku hidup kat kawasan cuaca panas sepanjang tahun. Ice cream mmg teman rapat aku di waktu aku memerlukan teman. Hahahahaaa. Tapi memang puas la makan Corneeto Disk Chocolate , buat aku kekenyangan giler.



Dengan disk di atas yang ranggup , tebal dan pekat dengan rasa chocolate . Di hiasi pula dengan taburan kekacang yang ranggup dan menguning lazat. Kemudian di ikuti dengan isi nya yang lembut berperasa vanila. Tidak dilupa juga , cone ice cream yang padat ...penuh dengan perasa coklat. Aku paling suka dengan larutan coklat pekat , yang menjadi sensasi kepada nikmat Ice cream ini. Keharuman coklat yang segar , menusup ke ruang hati , apabila aku membuat gigitan pertama. Yeah..dan di akhirnya. Cuma ada cinta yang tinggal utk aku.


Hidup ini memang indah....bukan ??
Di bawah terik panas matahari khatulistiwa.
aku leka di tepi tingkap sambil menikmati..
cone ice cream yang terakhir,untuk hari ini.

“Yeah , Aku sudah jatuh cinta sama kamu [ Corneeto Disk Chocolate - Show Your Love !! ]”

  1. Blogger my name is KARL Says:

    i've tried one alredi..

    adore it so muchhhh

  2. Blogger s0l0 m0l0 + sinGle minGle + s0rG s0rG Says:

    nk la sket...

    ;)

  3. Blogger Muhammad Says:

    karl
    yeah....sadap kan ??
    me tiap2 hari mau telan..tapi bila fikir me tgh diet
    so kene tahan2 sket slera..huaaaaahh

    ahahhaaa...mr solo
    murah jerk lah
    less dari 3.00 sekon
    :)
    trust me..memang sedapppp !!!

  4. Blogger Nael Birai Says:

    putera "Ong Ong"...
    i nak satuuuu...
    im a big fan of ice-cream...
    Ghee...

  5. Blogger Mr NAEmnzr Says:

    WAH!!!never try yet

    haha..bahasa iklan sgt
    naem jenis mudah tertipu/terpengaruh dgn iklan,
    munkin nk try ptg ni.

  6. Anonymous Anonymous Says:

    wahhhh..cmbest jer eskem tuh...
    nk try gak la...tp...
    mane nk bli..
    cm xpenah jumpe je...

  7. Blogger Muhammad Says:

    mr nael
    ong ong...gie la beli
    kat kedai runcit mamak pun ader
    dapatkan segera sebelum habis
    hahahaaa

    mr naemnzr
    haahahaaa....me cakap bahasa iklan ker ?? buy buy cepat...
    trust me , me bukan jurucakap walls , but new disk nie memang sedap gilerr..me dah nak gie beli tadi. but fikirkan me tgh diet..so x-leh nak makan selalu..hahahaa

    en cik anonymous
    u tak jumpa ?? carilah kat kedai berhampiran..sure ada.
    me tinggal kat celah-celah bukit nie pun jumpa..!!!
    :)

  8. Blogger jejaka anggun Says:

    bestnyer makan eskrem....

  9. Anonymous Anonymous Says:

    seriously megat...
    xpnh nmpk pn eskem tu kt cni..
    maybe walls xglame kt cni kot...
    xpe2 tggu bulan 6 ni blk mkn eskem tuh...
    walawehhh best nye...

  10. Blogger edzlin007 Says:

    betul...betul...betul... aiskrim ni mmg sedap!

  11. Blogger Farazila Says:

    oo.blum cuba agy...juz tgk iklan jerk....
    xde rase nk makan eskem agy....

  12. Blogger Nael Birai Says:

    Megat...
    last friday after lunch with akak2 satu office with me...
    akak2 blanja me ice cream ni...
    hehehe...
    vanilla punyer perasa...
    ngee...

  13. Blogger Muhammad Says:

    cepat sahabat2 ku
    smeua gie beli
    me dapat komisen okies..buat iklan walls kat sini
    hahahahahahhaa ( gelak jahat nieh )

  14. Blogger Ady Adzmi Says:

    ohh demm. heaven :)

  15. Blogger devilboy77 Says:

    im appreciate in wat u do... i love art i will continue my works in art.... like u blogs so much...^^

  16. Anonymous kopiraiter senget Says:

    xnak try copywriting....? hehe...like the way u describe the product....buat aku terase nak beli sekarang gak mendalah ni....huahuhauhauha

    btw, anda memang berbakat....salute!

  17. Blogger nur atiqah Says:

    the way u describe it....
    cam sedap gyla je
    hahhaa
    well,i pon kaki ice cream n chocolate gak hehe
    yumyumyum!
    jap lg nak pegi beli lah ;D