<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Tea With Mussolini



i - " kan me dah cakap , Mock tu kene jaga elok-elok...tapi u jaga ker elok-elok ?? "
ii -" Mock tu kecik lagi , besar sikit jerk dari semuttt "
iii - " Now Mock dah tak der...so camner ?? Me penat beli utk u tau.."
i - " Dah tu , bukan takdir me nak hidup bersama mock , x-der jodoh..........Walau orang cakap berdua tu lebih baik "
ii - " Walau me jaga camner pun , tapi if dah takdir tu berbeza ..bukan macam yang me rancang, nak buat camner ??
iii - " Me jaga Mock okiess , perhati kan dier 24 jam sehari. Apa yang mock nak..semua me bagi.Makan dan pakai semua me kasi.."


i - " Me jaga mock ..siap gigih pergi belikan aquarium kaca okiess. Mahal plak tu. tapi utk mock , me tak berkira pun"
ii - " Me tukar air 4 hari sekali , supaya mock selesa . Pagi-pagi , me akan bukakan tingkap seawal jam 7 pagi..supaya cahaya matahari masuk. Mock akan lepak berjemur..sampai ke tengahari "
iii - " Me tatang Mock macam air yang penuh.......tiada siapa boleh nafikan hakikat tu "


i - " Mock bagi me , macam pelengkap. Sebelum kehadiran mock , my life indah. Tapi masih ader kekurangan..."
ii - " Now , bila u bagi mock kat me , untuk dijaga..Me rasa lengkap hidup. Hidup tak lagi blur. Malah masa depan seolah cerah..Pandangan dan perhatian me , always untuk mock ..."

i - " Rasa macam singkat masa yang berlalu. Dulu setiap pagi , me akan tunggu mock ..dari pagi sampai petang."
ii - " Sampai pernah terfikir if me balik melaka , pun ingat nak bawak mock sekali..."
iii - " Tapi kita cuma merancang...X-sampai satu musim ini berakhir. Mock dah pergi buat selama-lamanya..huhuhu"


i - " Masih terasa lagi , pagi hari mock me jumpai sejuk , kaku dan beku. "
ii - " Mockkkkkkkkkkkkk ... jangan ikut cahaya tu !!!!! Huhuhuhu..but mock ikut jugakkkkk !! "
iii - " Macam ironi... me just harap . Mock sebagai mahluk 2 alam. Akan bahagia di alam ke-3 "


i - " Me selalu termenung now mengenangkan mock. Selalu terfikir . Di langit mana dia ?? "
ii - " Me selalu harap mock akan happy dan tenang di alam barunya - SYURGA "


i & ii - " Now , terasa kosong sangat-sangat life nie , after mock pergi. Kat dalam dada , macam ader satu keperitan yang terlalu menyesakan.Tapi me tahu. Mock x-mahu me sedey-sedey utk dia. Me kene teruskan hidup. Kehadiran mock , mengajar me apa itu erti hidup yang sebenarnya. Terima Kasih Mock , untuk segala kasih sayang yang kamu berikan . Mungkin singkat dan sebentar tapi itu lebih be'erti dari segala-galanya. Thanks Misz Lilo , untuk hadiah bufday nie.....

Lagipun - Kamu juga adalah " Hadiah terbaik " yang me pernah dapat

“Tea With Mussolini”

  1. Blogger my name is KARL Says:

    megat..

    dont u realize dat MOCK is alwix with u... lokin at u.. so dont b sad!! b strong + cool...

  2. Blogger [cpQ]licious Says:

    tetiba cm nak nanges pulak!!

    ayat best giler!!

  3. Blogger Muhammad Says:

    yeaps
    i know , khai
    mock selalu dengan gue...
    :)

    chapeq
    tu la hang...emo sangat2 !!
    rileks bro.
    :)

  4. Blogger ♥Syamelia♥ Says:

    megat...
    i know u miss mock...
    nt i carikkn u binatang laen ok...

    btw, u kuar dgn lilo ek...
    bestnyers....

  5. Blogger Muhammad Says:

    me x-mo aper2 pun
    nanti semua mati gak...huhuuhuh
    ray suruh me buy seko lagi kure2. but me tolak. Nope now.. me tak mo ada lagi yang menyusul pemergian mock.

    but if u nak belanja me makan..ok jerk !!!
    hehehehhe

  6. Blogger GiGGLinG GaL Says:

    megat eh nama u..

    :)

    sabar yer.. i understand how u felt

    rasa cam i tingat jer my last nemo-cat

    sedey masa tpaksa berpisah dgn dia

    and also teringat ngan arwah cicom n citom..both were very charming cats..

    well.. tak mengapa.. nnt u da ready, get another mock k.. give another name!

    i just luv ur writing. very simple, but touched deeply in heart!

  7. Blogger Farazila Says:

    megat..
    xpela...nk wat camne kan...
    jgn sedey2 k..yg pergi biarkanlah...


    errkkk....masa bila plak u snap pic i tgh berckp nie...igt u snap pic gelas...

    thanks megat!

  8. Blogger Muhammad Says:

    Okiess..sure me redha.
    Now dah ok..sket
    x-emo2 lagi

    :)

    huik...x-kan lah , snap pic gelas sampai 34 snap :)
    u nak copy ???
    nanti me bagi k

  9. Blogger miSs_DeERaz Says:

    mcm sebuah karya la plak!! ver2 nice one!!

    ayat2 yang best.. pic2 yang cntik...
    hehehe...

  10. Blogger Muhammad Says:

    makasih miss deeraz , sebab u suka
    :)
    u fahami apa me nak sampaikan
    :)

    makasih sekali lagi