<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Aku mencari tajuk ... Boleh tolong ??


Tajuk : ???
Media : Cat Minyak Di Atas Canvas



Sehari suntuk aku duduk dalam studio , menyiapkan lukisan nie. Akhirnya siap gak. Aku buat lukisan ini , untuk diletak kat ruang tamu rumah . Sorry , ianya bukan untuk di jual. Tapi setelah siap , aku jadi keliru. Aku x-tahu nak bagi tajuk apa. Pening kepala otak aku memikir. Sudah sejam lebih , aku tenung dan lihat lukisan nieh. Tapi aku still tak dapat idea. Ada siapa-siapa sudi ingin bantu ??Apa tajuk yang patut aku bagi. Ada idea utk nama yang kreatif ?? If ader , drop kat komen. Tajuk yang sesuai , me akan pilih utk dijadikan tajuk lukisan ini. Make sure , nama itu mudah untuk diingat...okies.

“Aku mencari tajuk ... Boleh tolong ??”

  1. Blogger hudd Says:

    "keliru" - "confused"

  2. Blogger my name is KARL Says:

    Suggested Title : Aku Masih Di Sini
    or Aku Tetap Aku

  3. Blogger jejaka anggun Says:

    dara

  4. Blogger Ajami Hashim Says:

    latarnya seperti mungkin juga musim bunga atau musim panas tapi kontras dengan riak wajah gadis di fokus depan.. gadis ini seperti kemurungan dek sesuatu dari kuyu mata dan bibirnya yang seperti lepas menangis?.. sekuntum bunga pudar disisip di telinga seolah berpura-pura ceria melindung kesayuan hatinya?.. dari baju berwarna biru muda keputihan mungkin gambarkan perasaannya yang sudah tenang setenang air selepas ribut.. gadis ini sebenarnya berselindung banyak rasa dalam jiwanya yang pernah bergelora.. pelukis seolah membuat 'snapshot' sejurus memanggilnya dari sisi lantas si gadis menoleh namun sempat dia cuba memberikan pose yang bersahaja..

    pakcik cadangkan tajuk:

    Melindung Rasa

    boleh dik? :-)

  5. Anonymous Anonymous Says:

    innocent

  6. Anonymous Anonymous Says:

    Ady_CMOD says:

    hmm.. my opinion..
    "The Melur"...
    lukisan tu ady tgk mcm watak wanita dlm citer lame2 je dgn baju kurung and with flower at her's head.. look so traditional!

  7. Blogger Farazila Says:

    suci

  8. Anonymous Anonymous Says:

    i suggest "SAYANG"..
    cz bile tgk lukisan tu buat i jatuh sayang..
    look at that face buat i rase sayang..
    plus megat pn sayang nk jual kn...

  9. Blogger ♥Syamelia♥ Says:

    FLORA - coz tgk background dia yang pokok 2, n bunga at her telinga

  10. Anonymous haf Says:

    - Here I Am Waiting -

    ^_^

  11. Blogger [r][a][y] eusouff Says:

    mmg trademark mgat...wanita dalm lukisan ada bunga kat telinga kan???

    Remember DIVA?
    heheheh

    ray cadangkan nama
    The Curious mind of Mona Tembun

    hehehehe

    ps: bukan mempermainkan karya megat tapi hanya melawak
    me not good at giving names

    tapi uncle ajami nya cadangan
    melindung rasa
    oun ok gak

  12. Blogger hady Says:

    Tajuk : Kepulangan

    Description : gadis ni tunggu kepulangan kekasih hati dia. dah janji lepas 4 tahun kekasih dia berkelana, nak jumpa. dia pakai cantik cantik walau dia budak kampung saja. bila dah sampai tempat yg dijanjikan, muka dia bertukar sedih dan keliru, sebab yang datang ialah kawan kekasih dia, bagitau, si kekasih hati dia ah meninggal 6 bulan yang lepas..

    iya, kepulangan ke alam sana!

    ok tak?

  13. Blogger moneirah Says:

    This comment has been removed by the author.

  14. Anonymous Anonymous Says:

    1)Penantian
    2)Selamat tinggal dunia
    3)Missing u...again...

    wahahahhahaha...best x cadangan bernas aku nih

  15. Blogger moneirah Says:

    This comment has been removed by a blog administrator.

  16. Blogger Muhammad Says:

    terima kasih semua.
    sebab bantu me untuk dapatkan nama yang sesuaii...
    terima kasih untuk segala sokongan.

    me suka dengan semua nama yg diberi.
    tapi me perlu select satu jerk.

    :)

    dan malam ini me akan buat pilihan.
    :)

  17. Blogger d7 Says:

    agree with jejaka anggun..
    dara is such a perfect name for the drawing..
    to me that lady looks like waiting for something or maybe something..
    her eyes show that she's looking for something or maybe someone..
    what is it? i dont know..
    ok, maybe it's 'waiting' or 'hope' but that can be a story behind her name..
    so me too suggest dara..

    p/s: lame x comment di sini.. lalala

  18. Blogger BeLLa LuNa Says:

    hola encek megat...
    bile mahu select tajuk for ur pic nih...
    tidak sabar sudey...
    huhuhuhu

  19. Blogger Muhammad Says:

    wah d7 , pun dah pandai lalalalaa
    yerk
    :)

    bella luna
    me dah select
    nanti me akan umumkan dalam masa terdekat nieh
    :)

    sabo sabor la yerk
    lalalalaa

  20. Anonymous Anonymous Says:

    first time tengok, aku nak suggestkan nama lukisan ni "Yasmin"... Nama yg selembut wajahnya....

    aper2 pon aku suka ahh ngan Blog ko bro ! Keep u'r good work...

    dUkE ZaR
    nzartravel@yahoo.com

  21. Anonymous kopiraiter senget Says:

    "Polos"

    Rasionale: naiveté, naivety that sparks thru her eyes...

    tahniah, its a well done job...teruskan....don't hold back...