<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6911493868534090098\x26blogName\x3dAku+Pelukis\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://megateusofe.blogspot.com/\x26vt\x3d-3355259866565760309', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

31 Des - Malam Pesta 24 Jam

Dari tingkat 9 + Pemandangan Indah kaki langit Kula Lumpur = Harapan Baru Untuk 2009.
7.00- Sosej goreng with Black Paper + Soup Cendawan + Spegetti = Bencana Alam !!!
8.00- 11 orang + Kemeriahan x= Dengan apa yang aku lihat ( Sepi )
12.00- Satu alam bergema dengan jeritan doa.

Aku bagai Tsar..hanya melihat dari atas

11 Bintang = Harap Tahun 2009 - membawa kepada erti hidup yang lebih baik
Suka = Duka [ Aku masih seorang ]
Dari balik Topeng Kertas. Aku jadi boneka.
Aku tak gembira.....Aku tak pernah gembira...
Sebelum = Selepas [ Tiada ada banyak Beza ]
Bila aku lihat langit.Ianya terlalu indah,Sehinggakan aku..
Tam mampu lena

Dalam suram [ A + k + u ] = Aku ( Tiada insan lain )
Kemeriahan itu cuma pada mata. Di hati ?? Sekelam subuh rasanya
Gelap @ Terang = Kemana kau hilang ??
Aku tak lena semalaman . Bila aku lihat alam [ Pandangan aku tetap berbeza ]
6:45 pagi- Aku meraikan tahun ke 25 , dengan ketawa yang aku cipta
7:12- Hari pertama sudah bermula [ Tanpa Kau yang aku suka ]
7.30- Aku lihat lukisan di dinding. Ermmm..terlalu meragukan penghayatan aku.
7.32- Kabus mula hilang. Awan makin rendah. Manusia makin riak
Aku pula ?? [ Tertanya lagi ..kemana kau hilang ]
8.00- Aku sentuh cahaya yang pertama.
8.30- Aku masih aku. [ Siasatan Diri Bermula ]
Nyawa ?? Masih ada
Badan ?? Masih Sempurna
Akal ?? Masih Boleh Guna
Cinta ??- ENTAH...lah
9.00- Sarapan di kalangan orang kaya.
Aku cuma makan apa yang mampu di telan.Aku tak pandai nak memilih.
10.30- Surat Khabar tiba... 1 Jan 2009
Dan hukum karma ini, bermula semula.

~
Aku merayakan sambutan Tahun Baru dengan perasaan yang bercampur baur. Dalam sorak , aku ketawa tanpa henti. Bersama-sama kawan yang bukan sahabat. Sepanjang malam aku mencari erti hidup aku yang pernah hilang. Aku mencari sebab ; Kenapa aku harus hidup untuk sehari lagi ??Dulu aku sentiasa bernafsu untuk meraikan matahari yang tiba. Sebab aku tahu , ada Cinta untuk aku sebarkan !!! . Tetapi sekarang ?? Alasan pun aku tiada.


Jadi kenapa harus aku ambik nafas lagi ?
Bayang ini pun.. sudah letih menunggu aku
Aku hebat jadi orang lain..namun bukan Alim
Di balik topeng kertas ; Aku jadi zalim

“31 Des - Malam Pesta 24 Jam”

  1. Blogger Adie Waridi Says:

    don't lost hope on ur life, what ur doing..anthing happen ,life must goes on ,no matter how hard u try...don't think too much on life..for me life is too complicated to be thinking of...make it simple..love? u'll find love thru uour journey..don't u worry bout that my dear friend

    p/s: love the way you expressing urself, the words and the pictures..so nice for me to read n see

  2. Blogger k.A Says:

    aku sudah jatuh cinta pada kamu.
    eh.tulisan kamu! :P
    teruskan hidup.
    untuk yang SATU.
    teruskan melukis.
    untuk kamu.

    selamat tahun baru!

  3. Blogger [cpQ]licious Says:

    ayt kamu sungguh best!!
    semoga kehadiran 2009 mendtgkan byk idea tok kamu!!

  4. Blogger ZeonZone Says:

    karya rasa pikiran kamu, cermin kepada karya rasa pikiran diriku.

    Dia kelu. bisu. tuli. pekak. buta. bebek.
    masih kurang mengerti atau tak ingin dimengerti.
    kenapa dia masih tidak faham?- dia adalah yang aku suka.

  5. Blogger Khairulius Says:

    C- Carilah,
    I- Ia pasti ada
    N- Nikmati bila ia ada
    T- Tapi, bila ia tiada
    A- Allah masih ada untuk kita

  6. Blogger Hairi Lasim Says:

    Tabahkan semangat. Life is never easy. Bad things do happen. It is part and parcel of life. Continue to experience whatever on your way because life is about experience, bad and good. Once you stop experiencing, life ceases. Yes, it is true that life is about being happy. Now the question is what makes you happy. Step back and look around us. If you start to complain about trivial things, actually you have a good life. It is natural for human beings to want more than they have already got. Can you get what you want or you want what you can't get? Sometime, kita terlupa how lucky we are....

  7. Blogger wani ezryl * Says:

    selamat tahun baru!! (walaupun xsemuanya adalah baru :P)

    dun give up on hope.. esp life. Tuhan bg kehidupan tu, kita as manusia xlayak meregretkan hidup kita. just go through it :] semoga tahun ni megat jumpa apa yg megat cari ^^

  8. Blogger aBiR aBhAr Says:

    .....
    smart la post ni...
    happy new year bro!

  9. Blogger Muhammad Says:

    yeah..terima kasih kepada semua yang mengajar..

    me akan jadikan smeua ini ingatan.

    2009
    tunggu...aku datang

  10. Blogger hady Says:

    damn it!

    i LOVE your blog..
    i dont care whether u gonna give permission or not,
    i will link it with my blog..

    this is mine
    www.andiarshad.blogspot.com
    link to my blog please..

  11. Blogger fadz Says:

    whooah, "surat khabar datang" itu cantik... buat koleksi "alone in the city" kau.. ever tried thinking of doing an exhibition?

  12. Blogger Enche' Adykasyah Says:

    Nice PP. Happy 1430Hjr to u my brother.
    May it will be our celebration of Palestinian freedom.
    2009M is still celebrated with broken heart and new antagonis character appeared.

  13. Blogger Lily.Lulu Says:

    happy new year megat !!

    may this year brings lots of luck and happiness to u

    ;)

  14. Blogger adibah Says:

    owh.. i'm impressed! teruskan berkarya dik. Happy new year to u.

  15. Blogger Springfield Says:

    hey,its cool how u did all dis
    and...i thought im d only who had been so ultimately pathetic...
    looks like i.am.not.alone.
    and u too....are.not.alone.
    so...move on..dis.is.life.man...

  16. Blogger Springfield Says:

    its cool how you did all dis....
    ..at least i know dat im not d only 1 who had been so pathetic towards life...
    ..gud luck,bro..
    ..dis is life..

  17. Blogger Wawa Says:

    kekadang hidup ini bukan utk diri kita shj. kita boleh hidup jg utk org lain. bahagiakan org lain utk perolehi kebahagiaan diri. gunakan segala aspek kelebihan diri utk kebaikan sejagat. hidup utk dunia yg satu lagi. dan untuk Nya sudah pasti. thats what i do. and masih bertahan. alhamdulilah =) hope u'll find what u want and always be strong. amin.